20 juni, 2016

Stora Nolia bjuder på många nyheter i stjärntätt program

Årets Stora Nolia bjuder på ett stjärntätt program med många nyheter uppdelat i tre teman: Det goda livet, Det aktiva livet och Augustifest. Förutom stjärnor som ”Underbara Clara” Lidström, Tobbe Trollkarl, Tareq Taylor och David Lindgren blir det en stjärnbeströdd Jediskola. 

 

bwpo5in8h62nagm14txi

 

För att hålla koll på sina favoriter går det i år att för första gången skapa och spara sina egna favoriter ur programmet på mässans hemsida.

I år har Stora Nolia tagit ett helt nytt grepp om programmet där programmet under mässan är uppdelat i tre teman: Det goda livet, Det aktiva livet och Augustifest. Barnen har en särskild plats i mässkonceptet Lilla Nolia med aktiviteter varje dag. Bland annat underhåller Tobbe Trollkarlmåndag 8 augusti och dessutom håller pysselkojan öppet varje dag. Där hjälper Pyssel-Jenny, känd från barn-tv, till med att förvandla naturens skatter till något fantastiskt.

Under Det goda livet blir det bland annat streetstyle-dans, barnridning, bakglädje, hundrasparad och Stjärnskott – Talangjakt för barn & ungdomar upp till 16 år. Under detta tema avgörs också Muffinskampen, där ungdomar 5-18 år tävlar med sina bästa muffinsrecept. Alla barn ges också chansen att tova sina egna monster.

Det goda livet avslutas på måndag med bland annat tv-kocken Tareq Taylor som lagar sin tolkning på sommarmat med råvaror från Norrbotten samt familjeshow med Tobbe Trollkarl.

– I år är första gången vi delat upp programmet i tre teman för att de enskilda programpunkterna som en del av större sammanhang. För att själv välja ut de programpunkter man är mest intresserad av går det att skapa sitt eget favoritprogram på vår hemsida, säger Helene Ljungstedt, programansvarig för Stora Nolia.

Hon berättar att det går att markera vilka programpunkter man tycker är intressanta och utifrån detta få fram ett eget program.

Den funktionen kan verkligen behövas för programmet är omfattande. Det aktiva livet bjuder bland annat på underhållning med musik, komedi och tävling tillsammans med Tony Irving. De tv-kända stylisterna Hedvig Andér och Eva-Lena Rylander, kommer att dela med sig av stylingtips och råd samt göra två personer finare.

Hedvig Andér och Eva-Lena Rylander är ett radarpar som några gånger per säsong gör om en persons stil i ett känt tv-program.

– Det är roligt att jobba med Eva-Lena. Vi har samarbetat länge på programmet och fungerar väldigt bra ihop eftersom vi tänker lika, säger Hedvig Andér.

Den kvällsöppna onsdagen kommer den prisbelönta bloggaren Frida Ramstedt. Hon driver en av Nordens största bloggar om inredning och design, www.trendenser.se och kommer för att ge tips och råd kring inredning och design.

– När jag började fanns modebloggar men ingen blogg om inredning, så jag började blogga varje dag, säger Frida Ramstedt.

Det blir även aktivitet av sällan skådat slag när Melodifestivalkända David Lindgren kommer med en show som avslutar dagen. Eftersom den börjar klockan 19 kommer alla att kunna hinna till både den och resten av dagens aktiviteter.

Det aktiva livet avslutas på torsdagen med CrossFit, Kendouppvisning, samt sång och lek med Pyssel-Jenny.

För alla fans av Stjärnornas krig, framför allt i åldern 5-13 år, blir det på torsdagen ett kostnadsfritt Jedi-äventyr som tar deltagarna ut i den stjärnbeströdda världen. Deltagarna lär sig fäktas med ”riktiga” ljussablar under ledning av Magnus Johansson (kendotränare och utsedd till årets ungdomsledare i Skeå 2015) från Shimbukan Skellefteå Budoklubb.

– De sista tre dagarna samlas under temat Augustifest där sista dagen får ett särskilt barnfokus i något vi kallar Barnens dag. Då kommer Mumintroll, Nimbys show med hela gänget och Pyssel-Jenny bjuder på sång och lek. Dessutom kommer ”Underbara Clara” Lidström ochAnna-Karin Nyberg för att laga mat i kökslabbet. Det kommer att bli en fantastisk avslutning på Stora Nolia, säger Helene Ljungstedt.