30 juni, 2016

Docky Marin lanserar ny miljövänlig båtlyft

Trosaföretaget Docky Marin AB tillverkar och säljer en prisvärd och miljösmart båtlyft där du hissar upp din båt i luften istället för att ha den kvar på i vattnet.

Därmed behöver du inte bottenmåla båten vilket innebär mindre jobb, lägre kostnader men framförallt gör du som båtägare en värdefull insats för miljön genom att inte använda giftiga bottenfärger.

I naturskyddsföreningens broschyr ”Sex sätt att slippa bottenmåla”, http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/6-satt-att-slippa-bottenmala nämns just alternativet båtlyft.

Trosaföretagets båtlyft är en unik konstruktion som bygger på pontonprincipen och passar alla båtar med en totalvikt upp till 2 000 kg. Det enda du behöver ha är en båt och en bryggplats för lyften. Konstruktionen är konstruerad med företagets nordiska klimat i åtanke.

Med Docky Marins båtlyft slipper du dyra el- och installationskostnader. Du vinschar manuellt upp båten som sedan ligger säkert på lyften och därefter kan du i lugn och ro packa i och ur. När båten är fastlåst i upplyft läge är den dessutom svårare att stjäla då det helt enkelt är mycket svårt att få ned den i vattnet. Risken för motorstölder minskar också eftersom det vanligaste sättet för tjuven är att oftast först flytta båten och sedan stjäla motorn.

Andra fördelar med båtlyft är bland annat:

  • Ingen vatteninträngning i plastskrov vilket medför minskad bränsleförbrukning och minskade utsläpp.
  • Förvaring av båten på lyften året runt, även under vintern.
  • Mark kan frigöras till större eller fler båtar.
  • Möjlighet att använda båten hela den isfria perioden.
  • Mycket enkelt att lägga till med båten, kör in och parkera, båten ligger still.
  • Enkel att omplacera.
  • Passar alla typer av bryggor.
  • Effektivare utnyttjande av brygganläggning.

Docky Marin startade 2011 av Inge Gustavsson. Företaget har många års erfarenhet av miljövänliga båtlyftar. Nyligen exporterade de sin första båtlyft till Finland.

Info: www.dockymarin.se