6 juli, 2016

Bättre koll med nya skärmar från Mercury

När Mercury Marine introducerade sitt båtstyrningssystem VesselView fick båtägaren realtidsdata om båt och motor framför fingertopparna. Nu lanserar Mercury sina två nya och toppmoderna VesselView-multifunktionsskärmar, VesselView502 och VesselView702.

 

Pressmeddelande:

Nya VesselView502 har en 5-tums bredbildsskärm med högupplöst 16×9 HD-bildförhållande. Skärmen med gränssnitt för multitouch har inga knappar (även om användarna kan välja till ett fjärrstyrningsgränssnitt med vred och knappar). Data för upp till fyra motorer kan visas på skärmen.

VesselView502 kan samverka med bredbandsekolod med CHIRP, DownScan-bildvisning och en fullutrustad sjökortsplotter (operatörer behöver köpa till detaljerade sjökort för sina farvatten). Skärmen är utrustad en Micro SD-kortplats på enhetens baksida och levereras med inbyggd, höghastighets, 10 Hz GPS, Wi-Fi, Bluetooth samt är GoFree cloud-aktiverad.

VesselView702 har en 7-tums bredbildsskärm med högupplöst 16×9 HD-bildförhållande. Dess multitouch-skärm har ett tangentbord och ett vred. Data för upp till fyra motorer kan visas på skärmen. Enheten har också två videoingångar och en Micro SD-kortplats. En Ethernet-anslutning gör det möjligt att ansluta till radar, ekolod och sjökortsdelning (ett kort, flera enheter). VesselView702 har även inbyggd GPS och en fullutrustad sjökortsplotter (operatörer behöver köpa till detaljerade sjökort för sina farvatten). En GoFree WiFi-modul ingår i paketet.

Båda de nya VesselView-skärmarna med multifunktion är NMEA 2000-kompatibla och kan samverka med AIS (Automatic Identification System), C-Zone digital omkoppling samt ljudgränssnitt från Fusion Link eller Sonic Hub. Kostnadsfria programuppdateringar kommer regelbundet att finnas tillgängliga via WiFi genom GoFree Store.

Mercury Marine tar sin intuitiva flerfunktionsskärm VesselView till nästa nivå genom att introducera VesselView Link. VesselView Link är ett ”svarta lådan”-system som integrerar en Mercury-driven båts SmartCraft data- och styrsystem med specifika Simrad- och Lowrance-instrument, vilket ger ett fullt funktionsdugligt Mercury VesselView-användargränssnitt på de enheternas bildskärmar.

Mercury VesselView Link finns för enkelmotor- eller multimotorgränssnitt (två till fyra motorer) och kan enkelt installeras under båtens instrumentbräda. Den är konstruerad för att fungera tillsammans med följande instrument: Marinprocessor Simrad NSS evo2 och NSO evo2 samt fishfinder/sjökortsplotter Lowrance HDS Gen 2 Touch och HDS Gen 3.

Mercurys nya VesselView Link ger användaren direkt åtkomst till avancerade Mercury SmartCraft-funktioner, inklusive:

•                    ECO mode

•                    Trollingkontroll i steg om 10 RPM

•                    Farthållare (varvtals- eller hastighetsbaserad)

•                    SmartTow-styrsystem för vattensporter (varvtals- eller hastighetsbaserat) med anpassningsbara användarprofiler samt ett nytt, intuitivt gränssnitt som använder markören Launch Target)

•                    Beskrivande feltext för eventuella framdrivningsproblem på 16 olika språk som användaren själv kan välja.