7 juli, 2016

Sportfiskeguiden Johan Broman sjösätter ny båt

Juli månad, mitt i sommarsemestern för de flesta och även dags för The World Wide Fishing Guide Johan Broman att ta lite välförtjänt semester från fiskeguidningarna. Under semestern blir det inkörning av den nya tv-båten som har producerats i Norrtälje under våren.

Pressmeddelande:

Semestern inleds med sjösättning av Johans nya sportfiskebåt ALUKIN Pro Fishing 750, en trailerbar öppen storbåt på 7,5 meter som ska hänga med på alla kommande fiskeäventyr framöver. Vi har pratat med Johan om vad som händer närmast under sommaren.

– Nu blir det lite semester som i och för sig innebär inkörning av den nya tv-båten och all ny teknik som sitter på den. Vi kommer även passa på att filma lite båtsekvenser i finsommarvädret, vilket behövs för vinjett och annat till en ny tv-serie som jag kommer börja producera inom kort. Och så ska vi filma en del fiske till det första pilotavsnittet till samma serie. Så – lite ledigt i kombination med jobb – dock världens bästa jobb, säger Johan med ett leende.

Vi undrar så klart kring vilken typ av fiske som Johan kommer ägna sig åt under sommaren.

– Som det ser ut nu så kommer det handla om allt från fjällfiske till skärgårdsfiske – lite blandat alltså, säger Johan.

Johan har följt bygget av sin nya båt under våren och besökt Marintekniks produktion i Norrtälje med jämna mellanrum. Med sig har han haft både kamera och filmutrustning.

– Det har varit fantastiskt roligt och även lärorikt att följa bygget av den nya tv-båten. Inte minst för att jag verkligen har fått se hur otroligt redigt och noggrant man bygger båtarna här i Marintekniks produktion, jag har aldrig tidigare sett mer gedigna båtbyggen än så här. Dessutom så har jag fått möjlighet att påverka utformningen av inredning och andra praktiska lösningar, så att båten har optimerats för mina behov, vilket är en förutsättning för att det ska bli riktigt bra för mig i slutänden, säger Johan.

Johans tv-båt är extremt välutrustad och nyfikna som vi är undrar vi om det är något särskilt som han tänkt på när han valt utrustning i båten.

– O ja, det viktigaste för min del är att allting verkligen fungerar som det ska, när det ska. Jag har varken tid eller råd med onödiga driftstopp. Därför sitter det en Suzuki utombordare på båten som utan tvekan är de mest driftsäkra utombordarna. Därför har jag också valt all marinelektronik från Comstedts, som har bland annat Humminbird ekolod och GPS:er, MinnKota elmotor och Talon snabbankringssystem.

Rätt utrustning anpassat för varje fisketillfälle alltså, men vad är det viktigaste som du tänkt på kring båtens utförande?

– Allt tillsammans gör helheten, säger Broman.

– Ett upphöjt kastdäck i fören ger mina gäster optimala fiskeförutsättningar samtidigt som det ger mig en massa förvaring under, vilket är ett måste när man jobbar kommersiellt med sportfiske på det sätt jag gör. Det är alltid en massa prylar som ska med – olika fiskegrejer för olika arter. Det är spön och rullar, drag, tillbehör, håv, tänger och knivar och mycket annat. Flytoveraller och flytvästar till alla ombord, mat och fika med muggar och bestick till allihop, grill med grillkol och alla tillbehör för det, extra drivmedel och olja plus all övrig nödvändig säkerhetsutrustning. Allt kräver gott om förvaring, vilket jag nu har.

– I tillägg har jag valt en riktig vindruta som tål en riktig vindrutetorkare, så jag kan sitta skyddad och köra i kasst väder, men ändå se var jag kör. Det finns en redig reling som tål att hålla sig i när det går grov sjö och som dessutom kan användas till att fästa grejer på. Och inte minst en skyddande t-top som dessutom fungerar som fäste för lanternor, radar och arbetsbelysning, förklarar Johan.

– Men allra viktigast är sjösäkerheten. Hur båten beter sig i sjön i alla väder och farter, stabiliteten i skrovet och det faktum att den är osänkbar även om man fyller den med vatten och lastar den full, konstaterar Johan.

Fakta:

Ny tv-serie börjar produceras inom kort. Som det ser ut så börjar den smygproduceras i höst för sändningsstart våren 2017. För dig som gillar fiske, här kan du hålla koll på vad som händer:

Info: www.johan-broman.se

Info: www.alukin.se/nyheter