7 juli, 2016

Trådlös vindgivare för segelbåtar

gWind Wireless 2 är en ny trådlös vindgivare från Garmin. Den är enkel att installera och skickar trådlöst vinddata till ett GNX vindinstrument eller en kompatibel Garmin GPSMAP plotter. gWind Wireless 2 har förnyad Nexus twin-fin teknik med en trebladig propeller, som ger vindhastighet och stabil vindvinkel, i lättare vindförhållanden.

gWind_2

Pressmeddelande:

Det här är den första trådlösa vindgivaren på marknaden som kan anslutas direkt till en Garmin sjökortsplotter. Den kan användas antingen som ett fristående vindinstrument eller anslutas till ett nätverk ombord.

Tack vare en ny, trådlös anslutning, kan du ansluta gWind Wireless 2 direkt till ett GNX vindinstrument, en GPSMAP 8400/8600- eller GPSMAP 7400/7600-plotter; ingen blackbox eller annan extra utrustning behövs. Givaren är enkel att installera och kan monteras på master upp till 15 meter. gWind Wireless 2 har ett inbyggt batteri med solcellsladdning som varar upp till tre år och är lätt att byta.

Liksom alla Garmins vindsensorer kan gWind Wireless 2 sömlöst integreras i ett befintligt system. Vid anslutning till en ANT-kompatibel GPSMAP-plotter, får du SailAssist som är en mängd avancerade och lättanvända seglingsspecifika funktioner som hjälper dig att segla mer effektivt. Och för dig som gillar att tävla, erbjuder Pre-race Guidance en virtuell startlinje och nedräkningstimer som ser till att du korsar startlinjen vid exakt rätt tidpunkt.

Pris 7 499 kr.

Info: www.garmin.com