11 juli, 2016

Fräck 22-fotare från Hydrolift

Norska Hydrolift är välkänt för sina snygga och fräcka motorbåtar. Det allra senaste är den här 22-fotaren, som håller på att testas inför serieproduktion.

hydrolift_x-22_x-series_front_page-1024x590 X 22

 

Enligt norska batmagasinet.no håller Hydrolifts eget team på att testa den nya Hydrolift X-22 vad gäller sjöegenskaper, fart och ergonomi. Hydrolift har stor erfarenhet med snabba motorbåtar, så den nya båten bör vara en god bit på vägen. Båten får en skarp och fräck profil med två tydliga ”steg” i skrovet.

X-22 är den första modellen i företagets helt nya X-serie. Det är designern Bård Eker, som även står bakom bland annat nya Yamarin 81 DC, som är igång med att designa flera modeller på 20–30 fot. Efter den nu aktuella X-22 kommer det, enligt Båtmagasinet, en ny 25-fotare. Den blir tillgänglig både som daycruiser och som skärgårdsjeep eller snarast en bowrider.

X-22 blir en ren skärgårdsjeep, det vill säga en båt som tilltalar en stor kundgrupp som annars främst inriktar sig på traditionella bowriders från bland andra finska och franska båtföretag. Den nya 22-fotaren är gjord för en relativt måttlig effekt och levereras med en Mercury 150 hk som standard.

 

Tekniska fakta

Längd: 6,68 meter

Bredd: 2,30 meter

Bottenvinkel: 24 grader

Vikt: ca 1 100 kg

Motor: Mercury 150 hk

Personer: 4–6

Bränsletank: 250 liter

Pris: från 499 000 NOK

Info: www.hydrolift.com