15 juli, 2016

Specialutvecklad olja för DFI-tvåtaktare från Evinrude och Mercury

Sortimentet av båtmotoroljor från LIQUI MOLY har knappt hunnit fylla ett år, men har redan fått ett nytt tillskott. Marine 2T DFI Motor Oil har utvecklats speciellt för direktinsprutande tvåtaktare som till exempel Evinrude och Mercury.

Evinrude BRP4711_09741

– Båtägare är inte längre tvungna att använda vanliga tvåtaktsoljor, utan kan välja en olja som har skräddarsytts för båtmotorer, säger Jan Volk, som ansvarar för det marina sortimentet hos LIQUI MOLY.

Marine 2T DFI Motor Oil är en halvsyntetisk tvåtaktsolja för alla direct fuel injection-motorer, främst E-Tec-motorer från Evinrude och DFI-motorer från Mercury.

– Vi erbjuder båtägare ett trovärdigt alternativ till motortillverkarnas egna oljemärken, tillägger Jan Volk. Oljeutbudet för DFI-motorer är nämligen mycket begränsat.

Marine 2T DFI Motor Oil skyddar motorn effektivt mot slitage och korrosion. Dessutom lämpar den sig även för andra tvåtaktsmotorer för båtar. Den uppfyller kraven i NMMA TCW-3, vilket är ett bevis på oljans höga prestanda, och även kraven i Jaso FC, Jaso FD, ISO L-EGC och EGD. Med den här oljan kompletterar LIQUI MOLY sitt sortiment av tvåtaktsoljor, som beroende på användningsområde kan fås som mineraliska, halv- eller helsyntetiska varianter.