15 juli, 2016

Båtbottentvätt i Waxholms Gästhamn invigd

– Som ytterligare ett led i vår vision att bli Sveriges mest miljömedvetna gästhamn ger vi nu alla möjlighet att på ett enkelt och effektivt sätt tvätta botten på sin båt istället för att botten måla varje år med giftig båtbottenfärg, säger Mats Larsson, Waxholms Hamn AB.

Båtbottentvätt i Waxholms Gästhamn

 

Giftig båtbottenfärg påverkar vattnet där båtarna ligger. Runt Vaxholm finns flera stora båtklubbar.

I Waxholms gästhamn finns det nu möjlighet att göra rent båtens botten på ett smidigt sätt, något som bidrar till att motorbåtar drar mindre bensin och därmed sätt minskar utsläppen.

– Vi tror att detta är framtiden, fortsätter Mats. Bränsleförbrukningen på sjön kommer att minskas totalt och många båtägare drar sig i det längsta när det är dags att ta upp båten för vinter förvaring då många timmars jobb med högtryckstvätt och borstar väntar. Nu blir det enkelt att bara åka förbi gästhamnen och på mindre än 20 minuter har båtägaren en ren botten på sin båt.