3 augusti, 2016

Eldrivna hyrbåtar i Stockholm

Måndagen 1 augusti gick startskottet för konceptet Tree In A GoBoat. Under resten av säsongen planterar GoBoat ett träd i samarbete med Tree In A Bottle för varje båt som hyrs ut. Upplev Stockholm från vattnet, till förmån för vår planet och alla dess invånare.

GoBoat

 

GoBoat gör det möjligt för Stockholmare och turister att i danskdesignade, eldrivna och miljövänliga båtar utforska Stockholms hamnområden på egen hand. Visionen är att göra Stockholms vatten tillgängligt för alla. Hållbarhet är en naturlig och viktig prioritering för GoBoat som lever efter den maritima kulturen, vilken präglas av respekt för såväl varandra som omgivningen. Båtarna är delvis tillverkade av återvunnen plast och drivs av elektriska motorer för att inte förorena luft och vatten. Allt är uttänkt ur ett miljömässigt hållbart perspektiv och det gäller även det vackra träet som pryder såväl båtar som terminaler.

– Vi letar alltid efter möjligheter att utveckla vårt hållbarhetsarbete och är otroligt glada över att dra igång konceptet Tree In A GoBoat här i Stockholm, säger Kasper Eich-Romme, en av grundarna till GoBoat.

Tree In A GoBoat startar måndag den första augusti och under resten av året planterar GoBoat ett träd i samarbete med Tree In A Bottle för varje båt som hyrs ut. Tree In A Bottle har den enkla men geniala affärsidén att för varje flaska vatten de säljer, planterar de ett träd i Etiopien.

– Min tanke med Tree In A Bottle var att ta något dåligt, vatten på flaska, och göra det till något bra. GoBoat är ett företag som har gått ett steg längre, dom har inte bara miljövänliga båtar, GoBoat kommer nu också plantera träd. Det tycker jag är imponerande, säger Emil Malmsten, VD & Grundare av Tree In A Bottle.

Träden är till stor hjälp för de lokala bönderna, många av de träd som planteras producerar nötter, frukt eller blad som kan ätas eller säljas av lokalbefolkningen. Dessutom motverkar de torka och jordskred som är konsekvenser av regnskogsskövling. Världen får ett till träd som absorberar koldioxid och producerar syre. Beroende på vilket träd som planteras kan det under sin livstid ta upp 840 kg koldioxid, då räcker sex planterade träd för att kompensera för en persons koldioxidförbrukning under ett helt år.

GoBoat har fram till idag besparat jorden cirka 143 000 kg koldioxid, vilket motsvarar de utsläpp förbrukningen av 50 500 liter bensin orsakar. Tree In A Bottles vattenflaskor består, precis som GoBoats båtar, till hälften av återvunnen plast.

Info: www.goboat.se