5 augusti, 2016

Städa havet för en bättre miljö under Västerhavsveckan

Varje år fylls haven på med cirka tio miljoner ton skräp. Två dagar under Västerhavsveckan arrangerar Orkla Foods Sverige och Håll Sverige Rent aktiviteter på Björkö och Smögen för att minska nedskräpningen.

 

Så mycket som 80 procent av allt skräp i havet kommer från land. Bohuslän har identifierats som ett av Europas mest skräpdrabbade områden på grund av kraftiga vindar och strömmar som gör att det samlas skräphögar på Västkustens hav och stränder.

 

Under Västerhavsveckan gör Orkla Foods Sverige en insats mot den marina nedskräpningen under varumärket Abba. Initiativet är en del av ett treårigt samarbete med Håll Sverige Rent.

 

– För att vi ska kunna fortsätta njuta av allt det havet har att erbjuda måste det vara rent. Det är därför ytterst viktigt för Orkla Foods Sverige och Abba, som är ett av våra starkaste varumärken, att belysa allvaret och aktivt ta ansvar för havsmiljön, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige.

 

Den 6 augusti kan besökare träffa medarbetare från Orkla Foods Sverige och Håll Sverige Rent i Björkö Hamn och den 13 augusti i Abbas magasin på Smögen. Alla som hjälper till att plocka skräp längs kusten blir belönade med en godbit från Abba och för de minsta blir det fiskdamm.

 

Tid: lördag 6 augusti kl. 10.00-16.00

Plats: Björkö hamn

 

Tid: lördag 13 augusti kl. 10.00-16.00

Plats: Abbas magasin på Smögen