8 augusti, 2016

Första bilderna på nya Sunseeker Manhattan 52

Här är de första bilderna på den helt nya Sunseeker Manhattan 52, som enligt det engelska båtföretaget sätter en ny standard för mindre flybridgebåtar, enligt deras egna uppgifter. Båten får engelsk debut på båtmässan Southampton Boat Show 2016, från 16 till 25 september.

 

Det här är den första mindre flybridgemodellen på över ett decennium från Sunseeker International. Den helt nya Manhattan 52 ska, enligt varvet, sätta en ny standard för mindre flybridgebåtar. Fokus är inriktat på att maximera livet ombord, båten är ljus och öppen för att kunna ha gemenskap med vänner och familj i hela båten.

I designen ingår mycket mer böjt glas, som en del av designen. Detta för att ge en starkare konstruktion men också för att understryka båtens slanka linjer och – inte minst – att visa den nya designen för kommande Manhattanmodeller.

Exklusiva bilder som släpptes tidigare i år avslöjade innovativ design och detaljer i den nya båten. Bland annat har huvuddäck en unik utformning för att skapa sociala utrymmen. Ägare och gäster kan obehindrat flytta sig mellan olika utrymmen ombord.

Manhattan 52 har bland annat en välutrustad badplattform och akterutrymme som kan omvandlas till en mini beach club – något unikt och oöverträffat för en båt i denna klass. En annan sällsynt funktion på en 52:a är ledade glascockpit- och pentrydörrar som öppnas uppåt och utåt. Tillsammans skapar detta extra stora utrymmen.

Pentry är beläget på huvuddäck medan sovutrymmen i tre stora hytter ligger ”en trappa ner”.

Motoriseringen är två stycken Volvo Penta D11-725 dieselmotorer med axeldrift eller Volvo Penta IPS-950. Manhattan 52 kan marscha bekvämt i 24 knop med en räckvidd på 250 Nm. Toppfarten är 33 knop.

På båtmässan i Southampton visar Sunseeker även den kraftfulla Predator 68 MK II, nya 95 Yacht, lyxiga 75 Yacht, den eleganta 86 Yacht och smidiga prestandakryssare, San Remo, alla med parallellt med det nya Manhattan 52.

Tekniska fakta
Längd:         16.,00 m
Bredd:         4,87 m
Djup:           1,26 m
Vikt:             27 000 kg
Bränsle:      2 200 liter
Vatten:        600 liter
Hålltank:      136 liter
Kojer:          Upp till 6 gäster i tre kabiner
Motorval:     Volvo Penta upp till 1 450 hk
Toppfart:     33 knots
Räckvidd:    250 Nm

Info: www.sunseeker.com