18 augusti, 2016

Spännande race väntar i Tjörn Runt på lördag

Den 53:e upplagan av Tjörn Runt by COWI på lördagen 20 augusti bjuder på ett mycket starkt startfält. Förra årets totalvinnare på Lilla Banan, Hans Oskarsson från Stenungsund, och även Stora Banan, Christian von Trepka från Bundefjorden, finns på startlinjen tillsammans med de som placerade sig på pallplatserna 2015. Detta kommer bli ett race med mycket spänning. Så var med och ta del av den.

Tjörn Runt 2015

– Väderutsikterna ser bra ut och bidrar till att alla deltagare har möjlighet att starta. Prognosen säger 5 m/s SO, vilket gör att det kommer att bli en lättseglad bana. Vinden har en liten ovanlig riktning historiskt sett för tävlingen, som gör att det inte blir mycket kryss, säger tävlingsledare Anders Torén.

Ingen SRS-gräns är nytt för i år

För att anpassa sig till deltagarnas önskemål har vi i år valt att ta bort SRS-gränserna mellan de olika banorna. Man kan därför anmäla sig i år till den bana man önskar att segla. Seglar man double-handed startar tillsammans med sin respektive båttyp i de olika startgrupperna, men resultatet redovisas separat.

Attraktivt pris till totalsegraren

More Sailing, vår partner, har instiftat ett nytt pris. Den snabbaste båten i Tjörn Runt by COWI får en resa och båt för 6 personer under SRW i Kroatien 17-24 september.

H-båt och Express dominerar

I årets tävling är det H-Båt och Express som dominerar bland båttyperna, 13 st. av varje.

Totalt är 325 anmälda båtar, varav 217 på Lilla Banan jämfört med 108 på Stora Banan. Banan seglas medurs med start Askeröfjorden och målgång i Stigfjorden. Den stora banan passerar inte Getskär i år.

Mer än bara segling

Tjörn Runt by COWI vänder sig till både seglare, publik men även andra som vill vara med och ta del av den glädje som finns genom aktiviter kring vårt Race Center. Det finns något för alla. En mötesplats för alla.

Efter seglingen genomförs prisutdelningen kl. 22 på Hamnplan, Stenungsbaden Yacht Club.

För mer information:
www.stss.se
facebook.com/stenungsundssegelsallskap
facebook.com/lillatjornrunt
facebook.com/tjornrunt