31 augusti, 2016

Nya toppmodeller från Uttern

Uttern lanserar två nya toppmodeller: D70 och T70. De följer samma moderna stil som tidigare nyheter från det före detta svenska båtföretaget. Stora sociala utrymmen och riklig utrustning utlovas av tillverkaren. Båtarna visas på Allt på Sjön i Gustavsberg.

Utterns senaste daycruiser och bowrider heter D70 respektive T70. De ska fylla upp utrymmet mellan de nuvarande modellerna D62 och D77. Samtidigt blir T70 den största båten i Utterns serie om fyra bowriders i T-serien.

Båtarna fanns med på Båtmässan i Marstrand och kommer även att visas på Allt på Sjön i Gustavsberg kommande helg.

Bland egenskaperna i de nya båtarna märks stora och mångsidiga sociala utrymmen, vilket innebär olika möjligheter att ha kojer och solbäddar, pentry med mera. Liksom i Uttern D77 har båtarna ett ryggstöd vid akterbänken som kan vridas 120 grader.

Förutom standardutrustningen kan båtarna förses med tillval som 9 tums Simrad plotter, pentry och värmare från Wallas, tryckvatten med mera.

Motoralternativen är Mercury utombordsmotorer på 150–300 hk.

 

Tekniska fakta

Längd:                   6,99 m

Bredd:                   2,55 m

Bottenvinkel:         20 grader

Vikt:                       1 550 kg

Bränsle:                 280 liter

Vatten:                  80 liter

Motor:                    max 300 hk

Info:                       www.uttern.com