31 augusti, 2016

Världspremiär för HOC 33 P Coupé på Allt på Sjön

På Allt på Sjön i Gustavsberg 2–4 september blir det världspremiär för HOC 33 P Coupé. Denna svenskbyggda nyhet är en högprofilerad och väldesignad motorbåt med Petestep patenterade bottenkonstruktion. Enligt tillverkaren håller den mycket hög funktionalitet och byggkvalitet.

– Vi siktar på att göra en båt med enastående komfort och att ha den mest lättanvända och sjövärdiga båten i klassen, säger Vilhelm Djurberg, vd och initiativtagare till helsvenska HOC Yachts.

HOC 33 P har Petesteps bottenteknik med mycket mjuk och tyst gång, enligt tillverkaren, samtidigt som bränsleförbrukningen är låg. Den kombinationen har varit svår att uppnå innan patenterade svenska världsnyheten Petestep kom på marknaden under 2016.

HOC 33 P är designad av Ekman/Blomquist Yacht Design. Båtarna byggs i Visby där båtfabriken har startats upp igen för HOC Yachts. – HOC 33 P Coupé är en båt för såväl vackra sommardagar som riktigt ruggiga dagar, säger designern Jens Blomquist. Projektet har varit fantastiskt inspirerande för oss eftersom HOC Yachts rakt igenom ställt så höga krav.

En världsnyhet ombord är infotainmentsystemet Yacht Defined, en satsning med flera svenska partners, som inkluderar allt det senaste inom el, navigation och infotainment.

– Vi tar upp konkurrensen med dagens låsta styr- och navigationssystem, säger projektledaren Johan Stenbacka. En första version finns redan i HOC 33 P med sin 29” wide screen och kanske den mest användarvänliga och moderna förarmiljön hittills i en båt så full av funktioner och system. Yacht defined har nyligen fått det prestigefyllda Red Dot Award.

Den som överväger en ny båt i klassen är välkommen att provköra HOC 33 P under och efter Allt på Sjön.

– Vi hoppas att de intresserade ska ta sig tid att köra båt och provkör därför med alla intresserade köpare. Det är verkligen skillnad mot befintliga båtar och man förstår hur enkelt och komfortabelt det kan bli! avslutar Djurberg.

 

Tekniska fakta

Längd:                       10,21 m

Bredd:                       3,15 m

Djup:                          0,55 m

Vikt:                           3,85 ton

Motor:                        Volvo Penta D6-400 hk

Fart:                           >40 knop

Förbrukning:              ≈40 l/h (vid 29 knop)

Bränsletank:              380 liter

Räckvidd:                  292 Nm (vid 29 knop)

Info:                           http://hocyachts.com