6 september, 2016

Bavaria E40 Fly och R40 Fly – världspremiärer i Cannes

Bavaria bjuder på två intressanta världspremiärer på Cannes båtmässa. Bavaria E40 Fly och R40 Fly är två heta nyheter, inte minst för den nordiska marknaden.

Den nya halvplanande båten Bavaria E40 Fly och den planande båten Bavaria R40 Fly kommer att presenteras för en stor publik för första gången på Cannes Yachting Festival, 6–11 september.

Båda båtarna är tillverkade att Bavaria Yachts i en ny tillverkningsprocess. Hela plastarbetet görs parallellt på en dedicerad linje i fabriken och sätts samman vid slutet av 125 m lång produktionslinje. Skrov och däck tillverkas i en modern process med vakuuminjicering, vilket ger starkare och lättare skrov och övriga plastdelar med lägre bränsleförbrukning och högre kvalitet som resultat.

Bavaria E40 Sedan version har redan setts av många båtintresserade i sommar, när den har varit på turné. I Cannes kommer Bavaria Yachts att presentera Flybridge-version Bayern E40, som alltså får sin världspremiär. Den har en generös interiör med en riktig panoramasalong, en större ägarhytt med huvud- och separat dusch i fören. Kunderna kan välja mellan en eller två akterkabiner. Båten är, enligt varvet, perfekt för längre semesterturer med sex eller åtta personer.

Bavaria E40 FLY ger bra sikt från både inre och yttre styrplatsen, i salongen respektive på flybridgen. Den nya planande flybridgemodellen har rena och eleganta linjer och dynamiska köregenskaper samt hög kvalitet utrustning, allt enligt varvets pressrelease.

Båten har ett rymligt pentry med rena och praktiska arbetsytor och utrymme för en diskmaskin. Från salongen leder ett smart arrangemang med skjutdörrar ut till akterdäck. Under däck finns två rymliga kabiner för ägare och gäster.

Förarplatserna är utrustade med Volvo EVC Glass Bridge för navigering och motorstyrning.

På flybridge finns en stor L-soffa och en Biminitopp, som behövs när solen flödar. På akterspegeln finns både grill och en stor badplattform med plats för en vattenskoter eller jolle.

Båda båtarna kan även ses på Southampton Boat Show i England samt på Inter Boot i Friedrichshafen vid Bodensjön.

www.bavariasverige.se