6 september, 2016

Stort intresse för Sweboats flytande båtmässor

De senaste veckorna har Sveriges två största flytande båtmässor gått av stapeln, Öppna Varv på Orust (26–28/8) på Västkusten och Allt på Sjön i Gustavsberg (2-4/9) på Ostkusten, båda arrangerade av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Mässorna är mycket uppskattade av både besökare och utställare som ger dem höga betyg. 

– Vi kan konstatera att vårt koncept med fri entré och parkering samt prisvärda kostnader för utställare är något som uppskattas säger Patric Borén, mässansvarig på Sweboat. Glädjande är också att mässorna i många fall lockar hela familjen vilket ofta underlättar köpbesluten, det görs en hel del affärer direkt på mässan eller den närmaste perioden efter.

– Vi satsar även på prova-på aktiviteter där man kan prova på både motorbåtskörning och segling med kunniga instruktörer då vi vet att mässorna även lockar nyfikna som ännu inte är i båtlivet, fortsätter Patric.

Öppna Varv på Orust arrangerad för 21 gången i rad och hade i år ca 20 000 besökare samt rekordmånga tillbehörsutställare.

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangerades för sjätte gången i rad, var helt fullbokad och lockade åter ny rekordpublik – cirka 24 000 personer.