9 september, 2016

Bavaria överraskar med nytt flaggskepp

Bavaria har något riktigt stort på gång. Nya C57 blir en ny stor segelbåt från det tyska varvet. Båten ska få en helt ny layout och hög nivå på både utrustning och byggkvalitet, uppger varvet.

bavaria-cr57_liten

Planerna på den nya C57 presenterades den här veckan på båtmässan i Cannes, Yachting Festival in Cannes. Vid en presskonferens i Cannes visade Bavaria de första dataritningarna och bilderna på den nya, stora båten.

Detta nya flaggskepp ses som en milstolpe av det tyska varvet. Båten får långa, eleganta linjer i skrovet, ett väl tilltaget segelplan och goda prestanda.

Designen står Cossutti Yacht Design i Italien för. Maurizio Cossutti och hans partner Alessandro Ganz är välkända för många andra segelyachter – inte bara serieproducerade båtar utan även renodlade kappseglare.

Med en segelyta på maximalt 136 m2 är Bavaria C57 väl förberedd att leverera goda seglingsupplevelser. Båten har två roderblad, vilket gör den stabil occh reaktionssnabb. På undanvind kan man hissa gennakern på 232 m2 för att få maximal fart.

Även sittbrunnen beskrivs som revolutionerande. Med två styrplatser kan rorsman och besättningen trimma allting på ett enkelt sätt med hjälp av fyra stora vinschar. Båten kräver därför endast en liten besättning.

Båten har tre kabiner som standard, varav en ägarkabin i fören och två gästkabiner. Det finns dock rum för ytterligare kabiner ombord beroende på design. En femkabiners version är till exempel redan offentlig.

Ägarkabinen har kingsize säng, eget badrum, separat dusch och gott om garderober och stuvutrymmen. Även gästkabinerna har gott om stuvutrymmen.

Totalt har båten 88 m2 boyta, störst i sin klass. Den första båten visas färdig på båtmässan i Düsseldorf i januari 2017.

 

Tekniska fakta

Längd: 16,73 m

Längd skrov: 16,16 m

Bredd: 5,25 m

Djupgående: 2,52 m (standard järnköl)

Vikt: 17 130  kg

Motor: Yanmar 4JH80, 80 hk, 59 kW

Bränsle: 500 liter

Vatten: 650 liter

Info: www.bavariasverige.se