21 september, 2016

Ny hyperbåt från Swecat Racing och Mannerfelt Design Team

Swecat Racing har under sommaren inlett ett samarbete med välrenommerade svenska designstudion Mannerfelt Design Team, för att utveckla en ny hyperbåt. Erfarenhet och kunskap från Swecat Racings tävlingsverksamhet, med de flerfaldiga världsmästarna Mikael Bengtsson och Erik Stark som piloter, i nära samarbete med Ocke och Ted Mannerfelt borgar för extrema prestanda och köregenskaper i kombination med design och kvalitet i absolut toppklass.

swecat-racing-och-mannerfelt-design-team

Den nya båten, en katamaran på drygt 30 fot, utrustas med dubbla Mercury Verado 400R (2 x 400 hk). Båten kommer att tillverkas i Sverige, helt i kolfiber, med den senaste teknologin inom komposittillverkning. En unik design av skrov och en förarmiljö hämtad direkt från offshore racing borgar för en helt unik körupplevelse.

Tack vare konstruktionen helt i kolfiber kan vikten hållas nere maximalt, vilket kommer att ge köregenskaper och prestanda långt bortom vad som idag är tillgängligt på marknaden. Låg vikt, i kombination med Mercurys toppmoderna fyrtaktsmotorer kommer, förutom hög prestanda, även ge låg bränsleförbrukning och låga drifts- och underhållskostnader.

– Vi bygger en helt ny generation av ”powerboats” – lättare, snabbare, tystare, mer bränslesnåla och med sjöegenskaper som man annars bara hittar på renodlade tävlingsbåtar! Båten är utvecklad för kunder med en passion för extrema prestanda och köregenskaper som vanligtvis återfinns hos hyperbilar, säger Niklas Sjöö, VD på Swecat Racing.

– Första båten är redan beställd för leverans våren 2017, avslutar Niklas Sjöö.

Om Swecat Racing:

Swecat Racing är ett svenskt tävlingsteam i offshore racing. Teamet tävlar i den internationella världsserien XCAT World Series (www.xcatracing.com), och ligger i dagsläget på tredje plats. Facebook.com/swecatracing

Om Mannerfelt Design Team:

Mannerfelt Design Team (mdteam.se) är ett svenskt prisat designföretag, med fokus på båtdesign. Ocke Mannerfelt ligger bland annat bakom Nimbus välkända Nova R-serie, B-28 (Batboat) och Ted, med ett förflutet som designer hos biltillverkaren Jaguars designstudio, har bland annat designat nya Dahl P10 och Delta Open-serien. www.mdteam.se

 

Bilden:

Mannerfelt Design Team och Swecat Racing, från vänster: Ocke Mannerfelt (MDT), Erik Stark (förare Swecat Racing), Niklas Sjöö (VD Swecat Racing), Mikael Bengtsson (trottelman Swecat Racing), Ted Mannerfelt (MDT).