23 september, 2016

Nordkapp utökar med fler aluminiumbåtar

Norska Nordkapp utökar sin serie med aluminiumbåtar med plastinredning och utombordsmotorer från Evinrude. Nya Nordkapp Enduro 705 Ranger får fina sjöegenskaper och en riktigt sportig design.

Nordkapps nya serie med aluminiumbåtar har inte riktigt hunnit ut på den svenska marknaden än. Efterfrågan har varit större än tillgången.

Men nu är det bättring på gång och dessutom med en ny modell – Nordkapp Enduro 705 Ranger. Den har aluminiumskrov och ett funktionellt däcck i glasfiber, en kombination som används av bland andra Yamarin i deras serie med båtar under namnet Cross.

Skrovet på den nya modellen är djupt V-format, vilket generellt sett ger goda sjöegenskaper även om båtarna kan kräva mer motorstyrka. En av anledningarna är att båten ska kunna användas året runt.

Skrov med mera har designats av norrmannen Espen Thorup, som även står bakom en rad andra båtar från Nordkapp och de nyare modellerna från finska Bella Boats (Bella, Flipper och Aquador).

Nordkapp byggs i Polen. Modellerna Enduro 605 Ranger och Nordkapp Avant 605 Ranger, som presenterade i vintras, har liknande layout i cockpit som sina systermodeller som är helt byggda i glasfiber. I de nya båtarna har dock mer fokus lagts på att få en bra funktion framför design, något som båtköparna säkert kommer att uppskatta. Bland annat har vindrutan ingen färgtoning.

Tekniske data:

Längd:                            705 cm

Bredd:                             230 cm

Vikt:                                1300 kg u/motor

Bränsle:                          200 liter

Personer:                        7

Motor:                             150–250 hk utombordare

Info:                           www.nordkapp-boats.no