26 september, 2016

Kapten Väst och Svenska Båtunionen skänker flytvästar till Västmanlands teater

I somras besökte radioprofilen “Kapten Väst” Stockholms skärgård med Svenska Båtunionen (SBU) och radio P4 Stockholm och delade ut flytvästar till båtfolk som saknade dessa.

Kapten Väst besökte också Nynäshamns kommuns sommaraktiviteter för ensamkommande flyktingbarn och försåg dem med flytvästar, samt Integrationssegling, som ordnade seglingsutflykter där födda svenskar och människor med utländsk härkomst seglade och umgicks tillsammans.

Många västar delades ut men ett par låg kvar på SBU:s kansli.

– När vi fick höra talas om att Västmanlands teater behövde flytvästar för sin tolkning av“Utvandrarna” med inslag av Medelhavssituationen blev vi glada att kunna bidra med 25 västar, säger Peter Karlsson, verksamhetschef på Svenska Båtunionen.

Som tack för hjälpen fick SBU en fribiljett till Utvandrarna för varje väst som skänkts och nu delas ut dessa ut på SBU:s Facebooksida @batunionen.

– Särskilt tänker vi på våra medlemmar i närheten av Västerås, som verkar i området och som skulle uppskatta ett teaterbesök men vem som helst kan göra en intresseanmälan eller vara med och tävla. Håll utkik på Facebook senare i veckan hur du gör för att få biljetter säger Peter Karlsson.

Efter föreställningarna vill SBU och Västmanlands teater att västarna ska fortsätta att göra nytta. Svenska Sjöräddningssällskapet i Västerås är tillfrågade om de vill använda västarna i sin verksamhet efter sista föreställningen.

Premiären av Utvandrarna äger rum den 8:e oktober och sista föreställningen visas den 13:e november.

 

kapten-vast-och-svenska-batunionen