3 oktober, 2016

Capelli RIB gjorda för svenska förhållanden

Här är en ny serie RIB-båtar som har tagits fram för svenska förhållanden. Tempest SWE har tagits fram i nära samarbete med tillverkaren Cantieri Capelli i Spinadesco, en av världens största tillverkare av RIB båtar med ett sortiment från 4,20 meter till 13,10 meter. Ett tydligt tecken på de nya båtarna är den unika designen och färgsättningen på tuberna.

 

Pressmeddelande:

– Med helt nya Tempest SWE vill vi att fler ska få upp ögonen för RIB och se alla fördelar, säger Lasse Johansson, affärsenhetschef Marin hos KGK Motor.

– Vi har valt en design med tuber i Arctic grey Perlage med avslutning akteröver i Black Carbon och en röd dekor för att få ett läckert helhetsintryck och en harmoni med våra Suzukimotorer, dynorna matchar väl i silver/ antracitgrått mot de grå tuberna och helheten blir ljus och fräsch men lätt att hålla ren, säger Lasse.

RIB-båtar har blivit väldigt populära i Sverige och många har redan upptäckt fördelarna som tuberna ger i fråga om åkkomfort och bekvämlighet. Det faktum att många krävande professionella användare som Polis, Kustbevakning och andra använder RIB-båtar har givetvis bidragit till det ökade intresset, men alla blir inte övertygade enbart av det faktumet.

– Vi har märkt att det finns invändningar mot de mörka lite råare båtarna som man förknippar med RIB och Tempest SWE är svaret på dessa invändningar. Det är RIB båtar i ljusa fräscha färger som är rymliga och har plats för att umgås när man förtöjt för dagen. Ett bord med sittplatser är självklart liksom gott om plats för sol och bad, och rejäla utrymmen där man kan stuva undan alla dynor och dessutom få plats med all packning.

Alla Tempest SWE har en plattform i stäven för enklare ombord- och ilandstigning och knapar i både fören och aktern för enkel tilläggning. Vidare levereras alla båtar med targabåge i rostfritt (570 vattenskidbåge). Med Flexiteek som standard blir däcket skönt att gå på med bara fötter och det förhöjer det visuella intrycket av båten. Alla RIB båtar från Capelli har tuber i Hypalon som är mer beständigt mot mekanisk nötning och inverkan från väder och vind än andra förekommande material.

– Kvaliteten är lika viktig för oss som den är för Capelli och när det gäller tubmaterialet så har man tidigt bestämt sig för att aldrig kompromissa. Med 1 000 producerade RIB-båtar bara i år så har man stor erfarenhet av vad som fungerar, fortsätter Lasse.

Först ut i den nya serien Tempest SWE är de tre minsta modellerna Tempest 570, Tempest 650, och Tempest 700 som har presenterats för återförsäljare och på de flytande båtmässorna under hösten. Designen kommer att implementeras på övriga modeller ända upp till den nya Tempest 40 och flaggskeppet TE 44 inför 2017.

– Mottagandet har varit fantastiskt så här långt och vi är givetvis spända på fortsättningen men det känns som om intresset för båtarna är stort och vårt nästa steg blir att stärka vårt återförsäljarnät och se till att alla står rustade inför kommande säsong”, avslutar Lasse.

Båtarna kommer att finnas på de båda inomhus båtmässorna i vinter.

Capelli Tempest SWE ligger också helt i linje med nutidens trend, det enkla båtlivet. Det blir mer och mer vanligt att man använder sin båt för dagturer och då är en ribbåt det perfekta alternativet.

Teknisk data

Modell Tempest 570

 

Tempest 650

 

Tempest 700

 

Längd 5,60 m

 

6,55 m

 

7,15 m

 

Bredd 2,60 m

 

2,67 m

 

2,85 m

 

Tubdiameter 0,56 m max

 

0,56 m max

 

0,58 m max

 

Torrvikt Ca 551 kg

 

Ca 800 kg

 

Ca 1.050 kg

 

Max antal personer 12

 

12

 

16

 

Max motorstorlek  115 HK

 

200 HK 200 HK
Tubmaterial Neoprene -Hypalon

Orca® 1100 dtex

Neoprene -Hypalon

Orca® 1670 dtex

 

Neoprene -Hypalon

Orca® 1670 dtex

 

Om KGK Motor

KGK Motor AB är ett bolag i den familjeägda koncernen KG Knutsson AB. Bolaget är distributör i Sverige för Suzuki motorcyklar, terränghjulingar, utombordsmotorer, flera båtfabrikat samt Arctic Cat snöskotrar och terränghjulingar. 2013 expanderade bolaget till elfordonsmarknaden och har sedan dess tagit upp BH Bikes, Benelli, Stromer, Segway samt Torqeedo i varumärkesportföljen. Bolaget har nu också kompletterat med ännu ett varumärke på motorcykelsidan, MV Agusta, och två nya asiatiska terränghjulingsmärken, Hisun och Access Motors.

Om Cantieri Capelli

Cantieri Capelli är idag en av världens största tillverkare av ribbåtar men de producerar även glasfiberbåtar från 4.90 m längd till 10 m. Företaget som startade 1974 håller till i Spinadesco i norra Italien.

FÖR MER INFORMATION

KGK Motor AB – Sara Sjödin 08 923494 – email: sara.sjodin@kgk.se
Lasse Johansson 08 923336 – email: lasse.johansson@kgk.se