14 oktober, 2016

Nord Stars nya flaggskepp sjösatt

Nu har nya Nordstar 47 SCY sjösatts. Nordstars nya flaggskepp är den största serietillverkade motorbåten någonsin från Finland. Båten har testats i sjön och resultaten var överraskande bra.

 

Pressmeddelande:

Bilderna från varvet visar en rymlig och exklusiv båt med utrymmen och komfort långt utöver vad hyttbåtar brukar erbjuda. Förarplatsen eller ”kommandobryggan” är upphöjd och flyttad mot centrum i båten. Detta ger fantastisk överblick över båten vid tilläggningar och manövrar i trånga vatten.

Gas- och joystickreglagen till höger om föraren är monterat på en utskjutande del av instrumentpanelen. Detta för bästa komfort när föraren sitter och kör men även för att man vid tilläggning ska kunna nå joysticken från gångdäcket utanför dörren.

 

Bränsleeffektiv trots storleken

Tack vare lättviktsteknologi i överbyggnaden har Nordstarvarvet lyckats reducera vikten till ca 15 000 kg. Testbåten är utrustad med 2 Volvo Penta IPS600, vilket ger en fart på 35 knop på topp. Förbrukningen i 30 knop är ca 4,5 lit/Nm.

Andra motoralternativ är 2 x Volvo Penta IPS 800 (2 x 600 hk) eller 2 x Volvo Penta D8 med axeldrift. Det går även att beställa Nordstar 47 SCY med tre motorer, då med konventionella Duopropdrev.

 

Komfort utöver det vanliga

Nordstar 47 SCY bjuder på 2-3 kabiner, allt efter ägarens önskemål. Den som vill ha många kojplatser kan räkna med upp till 8 platser för sovande. Den som hellre vill prioritera andra utrymmen kan välja två ordentliga kabiner och komplettera med ett förrådsutrymme, en verkstad, bastu eller tvättstuga.

Ägarkabinen i mitten av båten och gästkabinen i fören har båda egna toaletter med dusch som man når direkt från hytterna.

Ägarkabinen mitt i båten sträcker sig över hela båtens bredd och har stora fönster åt båda sidorna. Till ägarhytten hör även en separat toalett med dusch. Gästkabinen i fören av båten bjuder på två kojplatser och en egen toalett.

Pentrysektionen är placerad längst bak i båten med närhet till akterdäcket och sittplatserna i styrhytten. Självklart finns plats för ugn, 2 kylskåp, 4 kokplattor. Med glaspartiet mot akterdäck öppet fungerar köksbänken som en bardisk vänd mot sittplatserna på akterdäcket. På extratillbehörslistan finns en Ittala-servis specialanpassad för båten.

Som alla Nordstars båtar har Nordstar 47 SCY säkra gångdäck och rejäla grabbräcken runt hela båten. Tack vare de lättåtkomliga Joystick-systemet för att kontrollera båten är det enkelt att hantera den, även för en ensam skeppare.

Nordstar 47 SCY är offshoreklassad vilket innebär att den är godkänd för 4 m höga vågor och upp till stormstyrka på öppet hav.

 

Tekniska fakta:

Nordstar 47 SCY

Längd: 14,85

Bredd: 4,15

Vikt: ca 15 000 kg

Motorer: 2 x IPS, 2 x axeldrift el. 3 x drev

Fart: 35-45 knop

Förbrukning: ca 4,5 lit/dm (i 30 knop m. 2xIPS600)

Pris: från 8 582 000:-

Info: www.nordstarsverige.se