20 oktober, 2016

Svenska Sjö delar ut 700 000 kr

Med start i oktober delar Svenska Sjö ut 700 000 kr till landets kretsar och båtklubbar. Det är nästan 200 000 kr mer än förra året.

I år har Svenska Sjö fått cirka 1 000 fler kunder, vilket innebär också att vi delar ut mer pengar till landets klubbar vars medlemmar tecknat försäkring.

Svenska Sjö ägs och drivs av landets båtklubbsorganisationer och medlemmarna är därmed delägare. Som ansluten båtklubb får klubben eller kretsen 100 kr per nytecknad försäkring som en klubbmedlem gjort under året. Överskott går tillbaka till kunder och båtlivet exempelvis som resultatbonus

I år delar Svenska Sjö ut 1,4 Mkr i resultatbonus till de kunder som var med 2015 och som är klubb eller kretsmedlemmar. Det betyder även att dessa kunder får en reduktion på försäkringspremien vid förnyelse.

Förra året uppdaterades båtförsäkring för klubb- och kretsmedlemmar väsentligt. Den vanligaste försäkringen Hel Medlem utökades med allrisk och maskinskadeförsäkring, utan premiepåslag. Den nya försäkringen Hel Plus etablerades, en försäkring som inte har åldersavdrag för de flesta komponenter vid delskada samt att den ersätter med fast överenskommet försäkringsvärde vid totalförlust.

89 % är mycket nöjda med hur Svenska Sjö hanterar en skada.