2 november, 2016

Garmin laddar med nya sjökortsplottrar

Garmin presenterar nu flera nya sjökortsplottrar och kombinationsinstrument i GPSMAP-serien. GPSMAP 722/922 har pekskärm och GPSMAP 1022/1222 knappsats.

gpsmap922xs

Pressmeddelande:

Enheterna finns både med och utan inbyggt ekolod och med skärmstorlekar från 7- till 12 tum. Nya GPSMAP 722/922 och 1022/1222 visas på Fort Lauderdale International Boat Show, 3-7 november i Garmins monter #323-324.

Upplev en avancerad navigationslösning med den kompakta GPSMAP 722/922-serien. Välj mellan 7- och 9-tums pekskärm och med eller utan ekolod (xs-modellerna). Garmin har utgått från vår populära GPSMAP 721 med pekskärm och utökat med en 9-tums skärm.

Enheterna har inbyggd trådlös anslutning för både Garmin mobile appar och VIRB® actionkamera och en 10Hz GPS/GLONASS mottagare för följsam navigering på skärmen. Plottrarna är fullt kompatibla med Garmin Marine Network och går att ansluta till ekolod, sjökort, radar, IP kameror och PanoptixTM all-seeing sonar mm. Dessutom har de både NMEA 2000 och NMEA 0183 med stöd för autopilot, digital switching, väder, VHF, AIS och andra sensorer.

Modellerna i xs-serien har ett inbyggt 1kW traditionellt CHIRP ekolod och CHIRP ClearVüTM scanning sonar (givare säljs separat) för en fotoliknande ekolodsbild av vad som finns under båten. GPSMAP 722/722xs och 922/922xs kommer förladdad med en grundkarta över hela världen och stöder BlueChart g2 Vision HD sjökort med Auto Guidance, satellitbilder, 3D perspektiv mm.

 

GPSMAP 1022xsv/1222xsv med 1022/1222 med knappsats

För den som föredrar knappsats finns nya 10-tums GPSMAP 1022xsv och 12-tums GPSMAP 1222xsv. Dessa kombinationsinstrument har en stor skärm som syns tydligt även i starkt solljus. Vid sidan av skärmen sitter en ny kontrollratt med flera funktioner, för enkel styrning även vid tuffa väderförhållanden samt en knappsats och fyra programmerbara knappar för snabb tillgång till dina favoritfunktioner.

1022xsv and 1222xsv har alla funktioner som finns i GPSMAP 722/922xs-serien plus CHIRP SideVü som scannar av botten vid sidan av båten.

 

Fler avancerade funktioner

Premium seglingsfunktioner har också integrerats i de nya enheterna, med laylines, tidvattensinformation, förbättrad vindros och andra element som är fördelaktiga för dig som seglar. Alla nya modeller har också ANT trådlös överföring för användning med quatix 3 marin smartwatch, Garmin Nautix in-view display, gWind Wireless 2 givare, GNX Wind marininstrument och trådlös fjärrkontroll. Dessutom har alla modeller med ekolod inbyggd Quickdraw Contours software som är ett gratis verktyg där du enkelt kan skapa personliga HD-sjökort med en fots kontur.

Info: www.garmin.se