7 november, 2016

Framåtseende ekolod visar botten i realtid

Garmin Panoptix framåtseende ekolod visar botten i realtid tack vare en ny givare, Forward PS51-TH. Det är en multibeam genomskrovsmonterad givare med FrontVü framåtseende ekolod som visar hur botten framför båten.

garmin-panoptix-ps51

Ekolodet visar botten upp till 100 m framför båten (8 till 10 gånger det aktuella djupet). Det har en snabb uppdateringsfrekvens, som gör att det reagerar snabbare på hinder. PS51-TH har en smal strålbredd (20 grader) så du ser mer av botten framför din båt och mindre av det som är på sidorna av skrovet. Den har också en AHRS-sensor för rörelsestabilisering i grov sjö.

FrontVü framåtseende ekolod är kompatibelt med ett brett utbud av Garmins plottrar och kan delas mellan andra plottrar i ett Garmin Marine Network.  Med ett enkelt gränssnitt visar FrontVü tydligt botten och en digital djupsiffra samt temperatur. Ingen blackbox behövs utan det är bara att plugga in givaren i instrumentet när den väl är installerad.

PS51-TH har även LiveVü Forward. LiveVü Forward visar ekolodsbilder i realtid i videohastighet. Du ser fiskstim och stora fiskar som simmar runt båten, även när du ligger stilla. Du kan även se ditt drag då du drar in det.

Pris 15 999 kr. Kompatibel med 7- och 9-tums echoMAP CHIRP sjökortsplottrar och kombinationsinstrument, nya GPSMAP® 722/922 och 1022/1222 serien, samt GPSMAP 8400/8600, 7400/7600, 7×1/820/1020 serien.

Info: www.garmin.se