8 november, 2016

Kanalcruiser med rymlig flybridge

En månad efter premiären av Jetten Beach 45 vid Cannes boat show är det dags för en uppföljare. Beach-serien från det holländska varvet kompletteras med en 45-fotare med flybridge. Därmed finns både Jetten 45 och Jetten 53 i modellerna FLY och FLY XL Wide Body.

Med de nya modellerna 45 och 53 Jetten Beach Fly och Fly XL Wide Body erbjuds kunderna betydligt större boutrymmen ombord. På 53 Fly XL Wide Body har utrymmena till exempel ökat med 15,4 kvm.

53-fotaren är därmed en av de största båtarna i sitt segment. Ombord finns utrymmen för solbad och avkoppling förutom stora utrymmen med sittbrunn och salong för besättningen.

– Det finns till och med plats för en jolle ombord, säger Petra Jetten, PR- och marknadschef för varvet.

Trots att även Beach 45 FLY är en stor motorbåt är den byggd för att klara 3,50 m höjd och därmed gå fritt under de flesta av Europas broar i kanalsystemen. Detta är en viktig faktor eftersom just kanalkörning med motorbåtar är en marknad som redan är omfattande och växer snabbt.

Båten har ett skrov med varvets patenterade design Fast Displacement Hull Form (FDHF) från konstruktörerna Van Oossanen Naval Architects. Trim- och stabiliseringssystemet kommer från svenska Humphree. Tack vare de här fördelarna anger Jetten att bränsleförbrukningen har kunnat sänkas med cirka 20% jämfört med liknande yachter.

Den stora flybridgen är en klar fördel för den som cruisar omkring i vackert väder. Här finns gott om plats för att umgås och solbada, både på Jetten Beach 45 Fly och 45 Fly XL Wide Body. För den som vill ha skydd mot solen finns en rymlig avdelning under tak.

Salongen på huvuddäck är tänkt som en ”lounge” med avkopplingsytor för den som vill ha mycket utsikt. Stora fönster ska ge en ”beach-feeling”.

Jetten har hög prioritet på säkerhet och bekvämlighet. Båtarna är därför byggda med en väl skyddad förarplats och ett robust skrov i motståndskraftig aluminium i samma kvalitet som används inom superyachtindustrin.

Jetten Beach Serien består av modellerna 45, 53, 60, 67, 75 och 85. Alla modellerna finns i utförande med sedan eller flybridge och med Fly eller Fly XL Wide Body.

Priserna startar på 762 291 Euro plus moms för en Jetten Beach 45 fly med dubbla Volvo Penta D4-180.

 

 

Tekniska fakta Jetten 45 Fly

Längd:         13,55 m

Bredd:          4,50 m

Djup:            0,89 m

Vikt:              18 300 kg (lastad)

Bränsle:       920 liter

Vatten:         740 liter

Hålltank:      250 liter

Motorer:       2xVolvo Penta Volvo D4-180 hk

Fart:              12 knop

Info:              www.jettenshipyard.com