9 november, 2016

Supersocial superyacht på 102 m

Här är en superyacht som har tagit den sociala dimensionen till en ny nivå. Med utfällbara däcksytor och generösa däck är den perfekt för hela tjocka – och rika – släkten som ska umgås på sjön.

Det är nederländska yachtvarvet Oceanco som har presenterat sitt senaste projekt, kallat Spectrum. Presentationen ägde rum på den nu pågående flytande båtmässan i Ft Lauderdale i Florida.

Den 102 m yachten med design av Nauta Design kan nog tilltala en del av besökarna på 2016 Fort Lauderdale International Boat Show. Där finns en enorm avdelning med yachter, både nya och begagnade.

Enligt varvet ska Spectrum kunna anpassas till en lång rad olika kunder med helt olika önskemål. De kan även påverka en lång rad lösningar ombord, även valet av framdrivningsmetod.

Oceanco har redan investerat i både forskning och metoder för att kunna bygga den här yachten. Deras egna planer omfattar hybriddrift, vilket kan göra den relativt miljövänlig.

Yachten har en slank och lång profil, vilket ger ett lågt motstånd i vattnet. Hon har hela fem däck, vilket ger designern stor flexibilitet. Till skillnad från många andra yachter har helikopterplattan placerats i fören.

På lägre däck finns, förutom flera kojer och maskinrum, ett gym, bastu och massagerum. Ombord finns även två större balkongöppningar ut i sidorna. För att enkelt kunna ta sig runt i båten finns en centralt placerad hiss, som når samtliga fem däck.

På övre däck finns bland annat ägarkabinen och stora gemensamma sällskapsutrymmen med panoramafönster. Längst akteröver finns en enorm avdelning med pool, spa och andra delar av livets nödvändigheter…

 

Tekniska fakta

Längd:         102 m / 334ft

Bredd:          15,3 m / 50ft

Fart:              18,5 knop

Framdrift:     Hybrid. 2 x MTU 16V4000 M72 (1440 kW vardera)

I kombination med elektrisk framdrift (500kW@2250rpm vardera)

Kojer:            Ägarkabin med privat däck

2 VIP-kabiner med egna balkonger

4 Gästkabiner

Info:              www.oceanco.nl