9 november, 2016

BåtExpo på Åbo Mässcentrum

En aktivitetsfylld farsdagshelg väntar båtintresserade på Båtexpo i Åbo. Mässcentrum presenterar nya båtar från de största båtmärkena 10–13 november. Bland nyheterna finns höstens fräckaste aluminiumbåtar från Finland, Buster Phantom och Finnmaster Husky R8s.

Besökarna på Båtexpo i Åbo kan beundra ett flertal träbåtsklassiker på mässan, till exempel Marieholms Sweet Sixten från 1962 och den eleganta Sikari från 1929. I mässhallarna visas även en del tillverkning och restaurering av träbåtar.

Det stora intresset riktas dock mot nyheter som Buster Phantom, Buster S, Buster S1, Buster Scc sekä Buster XL, Sea Ray 250 SSE, Yamarin 81 Day Cruiser, Finnmaster Husky R8s, Finnmaster Husky R5, Suvi 4540 Duo och Bella 700 R. 

Ett nytt inslag på årets Båtexpo är Sailor’s Weekend 12–13 november i samarbete med tidningen Pro Sail. Ari Huusela berättar om ensamsegling, Timo Telkola delar sina kunskaper om segeltrimning och material och Vili Kaijansinkko informerar om segling för barn och unga. Seglingsinstruktör Veijo Pönni leder en halvtimmes snabbkurs i segling och Seppo Sutela har tips åt alla som funderar på att köpa segelbåt.

I programmet ingår även dykuppvisningar och spännande flyboarding-uppvisningar. Mikko ”Peltsi” Peltola finns på plats för att roa alla fiskeintresserade med sina fiskehistorier.

Programmet ger mängder av bra tips inför sommarsäsongen, till exempel hur man kan bygga om en brygga till fiskeplattform på bara en minut. Mässan bjuder även på en rad olika dyknings-, snorklings och räddningsuppvisningar.

Bland annat följande båtar finns utställda på Båtexpo: lpo, Alunaut, AMT, Arronet, Aquador, Barchetta, Bavaria, Bayliner, Bella, Buster, Christy Hovercraft, Faster, Finnmaster, Flipper, Grandezza, Highfield, Husky, Jeanneau, Marino, Sandström, Sargo, Sea Ray, Silver, Sting, Suvi, Särki, Targa, Terhi, TG, Tristan, Yamarin, Yamarin Cross och Zodiac.

Info: www.båtexpo.fi