9 november, 2016

Klockan som ska tåla sjöräddarnas vardag

G-SHOCK och Kungliga Nederländska Sjöräddningssällskapet (KNRM) har gått samman inför lanseringen av helt nya Gulfmaster GWN-Q1000. Den nya klockan är utrustad med en Quad Sensor som kan analysera rådande väderförhållanden till sjöss, vilket gör den till ett ultimat verktyg att använda under sjöräddningsaktiviteter.

Gulfmaster GWN-Q1000 är det senaste tillskottet i Master Of G-serien, där segmenten är uppdelade i land, hav och himmel. Modellen är speciellt anpassad för att klara av alla tänkbara utmaningar som kan komma att uppstå ute till havs. Den är dessutom utformad med den nyaste Quad Sensorteknologin, vilket innebär att klockan har höjdmätare, termometer, vattendjupssensor och barometer – och därmed snabbt kan analysera det föränderliga klimatet på sjön.

Utöver den unika Quad Sensor är klockan utrustad med en digital kompass och drivs på solenergi. I samband med lanseringen av den nya och uppdaterade modellen har det inletts ett samarbete med den nederländska sjöräddningen KNRM. Organisationen har 45 räddningsstationer utplacerade längs kusten, där volontärer patrullerar och rycker ut mer än 2000 gånger per år, vilket resulterar i att mer än 3000 personer räddas.

Samarbetet innebär att anställda på KNRM utrustas med Gulfmaster under tjänstgöring och därmed förses sjöräddningen med ett redskap där användbar funktionalitet finns samlat och tillgängligt även under de mest extrema situationer.

Liksom den tidigare Gulfmaster-modellen har GWN-Q1000 ett kolfiberhölje, vilket garanterar dess hållbarhet och funktion under användning ute till havs. För att förbättra vattentåligheten används metallrör som möjliggör funktion av kontrollknapparna även under vatten.

Pris GWN-Q1000 från 9 998 kr.