10 november, 2016

Två nya Silverbåtar i helaluminium

Inför båtsäsongen 2017 lanserar finska Silver två båtar helt i aluminium: Silver Shark BRX och Silver Eagle BRX. Genom att utöka modellprogrammet med X-modellerna, svarar Silver speciellt på exportmarknadens ständigt ökande efterfrågan av aluminiumbåtar.

Pressmeddelande:

De nya X-modellerna lanseras vid sidan om de befintliga AluFibreTM -modellerna, och ger på så sätt konsumenten större valmöjlighet än tidigare.

Besökarna får i februari 2017 på Helsingfors båtmässa ta del av två nya varianter av Silvers modellfavoriter Shark BR och Eagle BR. Förutom att nyheterna som bekant har mjukt gående, vridstyva aluminiumskrov så har de även en interiör i helaluminium.

Innersidorna, durken, förvaringslådorna och akterns sittplatser är alla tillverkade av hållbart marinaluminium. Utöver det har nya BRX-modellerna utrustats med rejäla 30 mm tjocka aluminiumräcken. Av ergonomiska skäl är styrpulpeterna delvis utav glasfiber.

Gemensamma karakteristiska drag för BRX-modellerna är en upphöjd främre durk, en fast mittbänk i aktern och två klaffbänkar av aluminium som tillsammans med akterbänken bildar en bred enhetlig yta i aktern. Under den upphöjda durken i fören finns ett stort förvaringsutrymme för till exempel fiskeutrustning eller annan utrymmeskrävande packning. Den tvådelade dörren mellan pulpeterna är standard.

Silver BRX-modellerna har främst designats för båtåkare som värderar mångsidighet, hållbarhet och lättskötthet. Aluminiumdurken gör båtarna bekymmersfria och ytterst stryktåliga, vilket uppskattas av såväl fritidsfiskare som förbindelsebåtsanvändare och båtåkare som uppskattar en praktisk båt.

Info: www.silverboats.fi