15 november, 2016

Två nya modeller från XO Boats

Finska XO Boats lanserar två nya modeller i januari 2017. Båda två får världspremiär på den stora båtmässan Boot Düsseldorf i januari.

Stilen på båtarna på bilderna här intill är omisskännlig: tuff med smala skrov och slanka linjer. Därmed fortsätter XO sin serie med båtar med verkligt tuff attityd.

XO Cruiser är den första nya modellen. Det är en båt gjord för avkoppling och social samvaro med familj och vänner. Detta är en helt öppen båt på 31 fot ((9,3 m) med dubbla utombordsmotorer.

Båten är försedd med en rymlig kabin i fören. För den som vill solbada och njuta finns en solbädd och i närheten av denna även en Wet Bar med integrerad grill.

Liksom övriga XO Boats är XO Cruiser designad för de tuffa förhållanden som ofta finns i skärgården. Detta betyder en båt som är kul att köra och vara ombord i.

XO DFNDR blir en mer unik båt, som enligt ett första pressmeddelande är laddad med attityd. Den är på 25 fot (7,5 m) och avsedd för aktiva användare som vill köra mycket båt eller till exempel pendlar i skärgården.

Båten är starkt byggd för att klara av alla tänkbara väderförhållanden. Den har stora stuvutrymmen och möjlighet att stänga till, troligen med ett kapell.

Både XO Boats och XO DFNDR sägs få mycket goda köregenskaper tack vare ett djupt V-skrov. Skrovet är byggt i aluminium av militär standard.

Merinformation om båtarna kommer.

Info: www.xoboats.fi

Info: www.seacastle.se