14 november, 2016

Vetus diesel med commonrail

Nu kommer en ny generation dieselmotorer från Vetus. Företaget bygger oftast sina motorer på basmaskiner från Mitsubishi, men den här är baserad på en maskin från tyska Deutz. Dessa är nu utrustade med commonrail.

Den nya generationen från Vetus kallas ”D-Line”. Den har högre effekt och mer vridmoment än tidigare generation med fortsatt samma höga nivå av pålitlighet och lång livslängd.

Nya D-line möter de nya miljöreglerna enligt RCD2013/53/EU. De passar extra bra för den som använder hydraulik ombord. Motorerna är bland annat försedda med ett CAN bussystem som via SAEJ1939 fungerar bra med NMEA2000. I klartext går det att koppla elektroniska instrument till motorerna och få ut data som presenteras lättfattligt.

Bland förbättringarna märks även vattenkylda toppar för att sänka temperaturen och ljudnivån. De har även ett nytt, mindre luftfilter för att spara utrymme i motorrummet och ny isolering på insugsrören.

Som tillbehör finns bland annat en extra generator, hydraulpump, en flybridge instrumentpanel med mera.

Nya Vetus D-line lanseras på den stora branschmässan METS, som arrangeras 15–17 november i Amsterdam.