8 december, 2016

Paul Elvström avliden

Danmarks och en av världens främsta seglare genom alla tider, legendaren Paul Elvström, har avlidit. Han blev 88 år gammal.

paul-elvstrom

Paul Elvström satte stort avtryck i seglingsvärlden och i hela båtlivet. Han är en av de allra främsta kappseglarna någonsin med fyra OS-guld och 15 VM-guld i med åtta olika båttyper. Därmed är han i särklass.

En av dem som tävlade mot Paul Elvström var svensken Pelle Petterson. Han har också varit mycket skicklig på kappseglingsbanorna, men fick ofta se sig passerad av Elvström.

Paul Elvström grundade även Europas största segelloft, Elvstrøm Sails. Med bas i Danmark har företaget blivit en av världens ledande leverantörer av kvalitetssegel, bland annat till svenska Hallberg-Rassy. Loftet fyllde 60 år 2014.

Redan 1954 grundade Paul Elvström sitt första egna företag – Elvström Dinghy Sails. Han designade den typiska röda logon för företaget själv, en logo som fortfarande är modern och lätt att känna igen.

Paul Elvström sålde sin majoritetsdel i Elvström Sails 1976 för att helt fokusera på att designa och producera båtar och surfboards under namnet Elvstrøm/Kjaerulff Yachtdesign.

Läs mer om Paul Elvström här: http://minbaad.dk/nyhed/archive/2016/07/december/article/breaking-paul-elvstroem-er-doed/

 

Foto: Elvström Sails.