14 december, 2016

Preem förlänger samarbetet med Lysekil Women’s Match

Drivmedelsbolaget Preem förlänger sitt mångåriga engagemang som huvudsponsor för Lysekil Women’s Match med ännu en treårsperiod.

drag-lmw2015-1598

Pressmeddelande:

– Vi känner oss stolta över att fortsatt vara delaktiga i världens största matchracingsegling för damer, säger Petter Holland, vd och koncernchef på Preem.

– Det nya treårsavtalet med Preem ger oss utmärkta möjligheter att arbeta långsiktigt och fortsätta att stärka evenemanget de kommande åren, kommenterar tävlingens initiativtagare och projektledare Anna Holmdahl White.

 

Preem har sedan premiäråret 2004 varit huvudsponsor för seglingsevenemanget och folkfesten Lysekil Women’s Match. Därmed är drivmedelsbolaget en av de aktörer som gjort mest för utvecklingen av damernas matchracingsegling. Ända sedan starten har Lysekil Women’s Match ansetts som en av världens främsta tävlingar:

– Utan det starka stödet från Preem hade vi inte kunnat bygga Lysekil Women’s Match som vi gjort, och förmodligen inte heller lyckats attrahera lika många av världens främsta seglare. De älskar att segla i Lysekil, konstaterar Anna Holmdahl White.

Genom att koppla ihop idrottsligt och publikt fokus är Lysekil Women’s Match ett evenemang som under en sensommarvecka inte bara lockar de inbitna seglingsentusiasterna till den lilla bohuslänska orten. Preems konserter med välkända artister, och ett evenemangsområde fyllt av aktiviteter i Havsbadsparken, bidrar till helhetskänslan av folkfest:

– Vi har alltid velat kombinera högsta sportsliga klass på vattnet med ett gediget utbud för hela familjen på land, något som också ligger i linje med Preems intentioner för evenemanget, förklarar Anna Holmdahl White framgångsreceptet.

– Lysekil Women’s Match kombinerar både glädje och affärsnytta. Vi vill vara en aktiv part i Lysekils utveckling och vårt engagemang i detta är ett av våra sätt att ge något tillbaka till samhället, tillägger Petter Holland.

 

Med succéevenemanget i Lysekil som förebild för ytterligare en handfull deltävlingar, startades Women’s International Match Racing Series, WIM Series, 2013. Nyligen avslutades den fjärde säsongen, med den svenska matchracingstjärnan Anna Östling som totalvinnare. Segern i Lysekil Women’s Match, Östlings första och den första svenska på många år, rankas högst av skepparen och hennes besättning:

– Att få vinna på våra hemmavatten och inför all publik som hejade på oss, det var en helt magisk känsla. Något av det coolaste jag varit med om i en kappseglingsbåt, skrattar hon.

 

Alltihop började med ett wildcard till Lysekil Women’s Match när Östling bara var tjugo år. Tolv år senare kan hon se tillbaka på OS-deltagande, dubbla VM-guld, vinst i WIM Series och nominering till både Jerringpriset och Idrottsgalan. Anna Östlings framgångssaga är ett tydligt exempel på vad Lysekil Women’s Match och WIM Series har betytt för en enskild skeppare och hennes besättning.

– Det är så det ska vara. Vi ska locka såväl toppseglare som unga och lovande rookies att fortsätta utvecklas, avslutar Anna Holmdahl White.

 

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 250 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 7 – 12 augusti 2017 av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

 

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar 2016 i Finland, Sverige, USA, Korea och finalen på Amerikanska Jungfruöarna. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.