21 december, 2016

Hanses grundare bygger lyxig 80-fotare

Brenta 80 är namnet på en helt ny 80-fotare som håller på att byggas i Tyskland. Bakom projektet står ingen mindre än Michael Schmidt Yachtbau (MSY), grundare av Hanse Yachts.

brenta-80

Sedan Schmidt sålde av sitt livsverk har han absolut inte legat på latsidan. Tvärtom, i typisk entreprenörsanda har han gått vidare med flera intressanta projekt inom båtvärlden.

Det senaste är denna helt nya 80 fots segelyacht med en ”semi-raised deck saloon”. Brenta 80 SRD är en helt ny båtserie designad av Lorenzo Argento och en uppföljare till Brenta 80 DC.

Med sitt nya projekt vill Michael Schmidt och hans team med båtbyggare och designers visa vad som går att bygga för den som använder de allra finaste materialen och den modernaste tekniken. Särskilt för dem som samtidigt vill ha den allra finaste seglingskänslan.

Den nya båten är designad för att ge maximal avkoppling ombord till ägaren med familj. Brenta 80 SRD är en naturlig utveckling av Brenta 80 DC, som hade inredning designad av Sir David Chipperfield.

En av de viktigaste faktorerna på Brenta 80 SRD är att hålla alla system så enkla och okomplexa som möjligt. Den första båten byggs för en familj med tre barn, som mest kommer att segla själva utan skeppare. I teamet bakom båten ingår designers som Michael Schmidt, Lorenzo Argento och UK-baserade Design Unlimited.

Bland det mest kännetecknande märks dubbla styrplatser på ett nedsänkt akterdäck, en säker sittbrunn och en helglasad salong i den minimala överbyggnaden. Mängden glas ska ge en extrem känsla av ljus och rymd. Båten byggs i kolfiber med en lättviktsinredning.

Det första exemplaret av Brenta 80 SRD ska vara klart för leverans i maj 2017, så att ägaren får sin båt i god tid innan sommaren.