21 december, 2016

Helt ny Princess V40 på boot Düsseldorf

V-klassen är en av engelska Princess Yachts mest framgångsrika någonsin. V40 står för dynamik och prestanda med sin uttrycksfulla exteriör och interiör. På boot i Düsseldorf presenteras en helt ny Princess V40.

princess-v40-ny-stil-2017

Bland många nyheter i nya Princess V Class märks en ny färgskala och en nydesignad förarplats, en stor och ljus salong och generösa umgängesytor. Mycket av detta blir möjligt med den senaste byggtekniken med limmade ytor, metall och glas i olika lösningar. Princess har varit en föregångare med at t använda nya material och visar prov på detta även i den här båten.

Färgsättning går i grått och off-white för att ge nya V Class en egen profil. Båten har gott om fina träpaneler med design från Ralph Lauren Nantucket Raffia Tortoise.  Även i salongen finns flera delar med paneler och textilier från Ralph Lauren.

För att vara en riktig sportbåt har V40 ultrasnabb hantering och en riktigt god acceleration. Men det är ändå en båt som passar för sköna stunder på havet, då det skjutbara taket kan öppnas och skapar 5 m2 extra öppen yta. I salongen finns ett elegant teakbord med en välutrustad wetbar, även detta i en grå ton.

Salongen har ett välutrustat pentry (fast de flesta ägarna troligen inte lagar någon mat ombord). Under däck finns två kabiner, en i fören och en midskepps, som båda har enskilda badrum.

Princess har allt sedan början satsat på vassa V-skrov till den här serien. Hela båten byggs dessutom med modern teknik i lättviktskonstruktion med vakuuminjicering för att ge starka och snabba skrov.

Vi har inte fått några detaljer om mått, vikt eller motorisering. Princess Yachts är dock en stor kund hos Volvo Penta och vi kan tänka oss att nya V40 utrustas med ett par D6-400 eller större. Toppfarten anges till cirka 38 knop.

Info: http://www.inamarin.se/

Info: http://princessyachts.se/