5 januari, 2017

Ny generation antifouling från Seaboost

Seaboost Oy har undertecknat ett samarbets-kontrakt med Wohlert-Lackfabrik GmbH:n om ensamrätt till försäljning av en ny typ av ekologisk antifoulingfärg i Norden.

Seaboost Overdrive är en lack som kombinerar en yta som har låg friktion med en slitstark stenhård yta. Overdrive baserar sig på sol-gel-teknik, och den har separat utvecklats för att tåla tufft borstande i årtal med olika borstar och on borsttvättmaskiner.

Fördelen är att det räcker med längre intervaller mellan borstandet och att organismerna som delvis lossar då du kör, är lättare att borsta av. Overdrive är en enkel produkt att applicera, och serviceintervallerna är upp till sex år, vilket minskar på både arbete och kostnader.

Nya Overdrive passar, enligt tillverkaren, alla kända mekaniska antifouling metoder som Seaboost Powerturf och Powerbrush, borstvättmaskiner, skrovdukar, borstar, trycksprutor samt skrapor i plast. Produkten är 100% biosidfri, vilket innebär att du tryggt kan tvätta båtbottnen utan att sprida miljögifter. Detta är en god nyhet för båtklubbar, hamnar samt marinor som ansvarar för miljön och området där verksamheten drivs.

Seaboost Overdrive lanseras våren 2017 på Helsingfors och Stockholms båtmässor.

Pris burk med 800 gram: 874 kr.

Info: www.seaboost.fi

seaboost-overdrive-antifouling