20 januari, 2017

Ny upplaga av ” Genvägar i Stockholms skärgård” och nya sjökort

Sjökortsproducenten Hydrographica har i år ovanligt mycket att erbjuda. Den uppskattade boken om Genvägar i Stockholms skärgård blev ”Årets Nyhet” på båtmässan Allt för sjön för några år sedan. Den såldes snabbt slut, men nu finns den åter i en ny, moderniserad och ordentligt utökad utgåva. Bättre och säkrare anvisningar på spännande smitvägar i skärgården finns inte.

Pressmeddelande:

Hydrographica har också tagit ett stort och samlat grepp om större delen av Sörmlands-skärgården. Den vackra delen av “sjöfyran” mellan Landsort och Oxelösund har fått ett 16-sidigt båtsportkort, 617-01 Sörmlandsskärgården, som täcker de centrala delarna av området. Båtsportkortet är utfört i spiralbundet A3-format, tryckt på vattenbeständig plast och är baserat på en helt ny sjömätning enligt Hydrographicas detaljerade standard i skala 1:10 000. Nu kan man göra trygga vägval även utanför farlederna, och möjligheten att finna nya hamnar ökar radikalt.

I samband med Hydrographicas verksamhet på ostkusten ger företaget också ut ett nytt översiktskort HG62 i skala 1:100 000, som täcker området från Södertälje/Landsort ned till Västervik. Översiktskortet är en direkt fortsättning på de mycket uppskattade översikts- och planeringskorten HG61 Arholma-Landsort och HG11 Mälaren. Översiktskorten är det givna hjälpmedlen för planering och medföljning när elektroniska sjökort används. Tryckt på plast och fullständigt vädertåligt. Alla leder och all dagerutprickning redovisas i korten som är säkra nog att kunna fungera som tryggt “nödkort” om tekniken kraschar. Översiktskorten HG61 och HG62 kommer dessutom att ges ut som väggkartor i flera olika format.

Utöver dessa helt nya produkter kommer fyra av Hydrographicas tidigare kort i Stockholms skärgård att ges ut i nya och förbättrade utgåvor, detta gäller 613-01 Rödlöga, 613-11 Stora Nassa, 613-12 Gillöga och 616-02 Långviksskär – Hallskär

Info: http://www.hydrographica.se