24 januari, 2017

Humminbird HELIX G2N nätverksmodeller

Nu går det att skapa ett nätverk ombord med HELIX modeller från 7” upp till 12”. HELIX G2N är generation 2 av Humminbirds populära produktserie som har nätverksmöjligheter.

HELIX G2N är samtliga kombinationsmodeller med plotter och ekolod och de finns i fyra storlekar, med 7”, 9”, 10,1” och 12,1” skärm. De har widescreen 16:9 format och 1500nit vilket gör att de syns klart och tydligt under alla förhållanden. Helix 7 och 9 har en upplösning på 800×480, HELIX 10 har 1024×600 och HELIX 12 har hela 1280×800 pixlars upplösning.

De har Reflex användareinterface som uppdaterats med AutoChart Live, CHIRP ekolodsteknologi och Bluetooth. Side Imaging modellerna av 9, 10 och 12 har dessutom utrustats med en av Humminbirds senaste innovationer MEGA Imaging. HELIX G2N är fulladdade med senaste teknologin och de har tack vare nätverksanslutning möjlighet att ansluta Humminbirds nya CHIRP radar och kan kommunicera med Minn Kota i-Pilot Link.

AutoChart Live ger möjlighet att kartlägga sjöar och vattendrag genom att skapa djupkurvor direkt på skärmen i realtid. 2017 års uppdatering ger dessutom möjligheten att skapa bottenhårdhetslager och vegetationslager. Det är ett oslagbart hjälpmedel för sportfiskare som vill skapa de bästa förutsättningarna att hitta fisk. Hitta djuphålor och branter, se vad vegetationen börjar och slutar och söka efter fisken där botten är som hårdast.  Det ända du behöver göra är att aktivera AutoChart Live, lagra upp till 8 timmar internt vill du lagra mer använd ett AutoChart Zero line kort och lagra flera år av kartdata.

Alla modeller har CHIRP ekolodsteknologi som sveper ett brett spektrum av frekvenser, även på Down Imaging och Side Imaging. Det resulterar i ännu bättre bild presentation och större möjlighet att separera ekon. Användning av Humminbird SwitchFire på alla ekolodsteknologier gör det möjligt att filtrera bilden eller visa allt området runt båten har att erbjuda.

MEGA Imaging på HELIX 9, 10 och 12 MEGA SI GPS G2N skapar ekolodsbilder du aldrig tidigare upplevt. För första gången så använder Humminbird MHz frekvenser och förbättrar en teknik som de har varit ledande på sedan 2005. Vid 1,2MHz som är nästan tre gånger högre än tidigare frekvenser så blir bilden som skapas skarpare och tydligare vilket gör att föremål framträder mycket klart.

HELIX G2N serie har alla inbyggd Bluetooth och möjlighet att para en telefon för att presentera notiser direkt skärmen. Det gör att SMS och inkommande samtal kan övervakas utan att ha telefonen framme.

Minn Kota iPilot Link BT har uppdaterats och fått nya funktioner, vid nätverksanslutning till en HELIX G2N skapas ännu fler möjligheter. Följ djupkurvor, ytterkanten på vegetationen eller hård botten automatiskt, styr motorns varvtal och riktning, skapa Spot Lock elektroniska ankringsplatser eller skapa en rutt direkt på skärmen. Allt är skapat för att underlätta och göra livet enklare för fiskaren.

Pris från 8 995 till 37 995 kr.

www.comstedt.se