24 januari, 2017

Gourmetkockar duellerar om bästa maten på sjön

Båtmässan anordnar Kabyssduellen, en mattävling för att visa att det går att laga bra och god mat på sjön. Den 5 februari kl 10.30 gör Viktor Arabzadeh från Upper House och Magnus Lindström från Swedish Taste upp i duell.

Mat på, eller vid vattnet är en del av hela upplevelsen. Den smakar ju liksom godare när man är utomhus. Att befinna sig ute i naturen, eller på sjön behöver inte innebära att man gör avkall på god, vällagad mat. Det behöver inte vara konservburkar staplade på varandra utan kan med begränsat antal ingredienser och utrymme vara riktigt bra mat.

Båtmässan vill premiera god och hälsosam mat på vattnet och har därför i samarbete med Navigare Yachting utvecklat konceptet Kabyssduellen som är en recepttävling som avslutas med en kockduell på Båtmässan söndagen den 5 februari kl 10.30-11.30.

Receptet som skall tillagas utses av Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers samt en representant från Båtmässan och Navigare Yachting. Ett 30-tal bidrag har redan inkommit.

Kockarna som skall göra upp om det bäst tillagade receptet i Kabyssduellen har båda kopplingar till Göteborg och västkusten.  I denna duell möts två generationer kockar med olika bakgrund och erfarenhet vilket skapar en spännande tävling.

– Det är en väldigt kul idé och också väldigt roligt för mig att få bidra till att sprida budskapet om att bra mat alltid är möjligt, säger Magnus Lindström från Swedish Taste. Jag ser fram emot att få duellera mot Viktor från Upper House.

– Jag tycker att det kommer blir roligt att få duellera mot en sådan tävlingsrutinerad kock som Magnus. Det kommer även vara roligt att få bidra med min matlagning och få lägga min touch på det vinnande receptet, säger Victor Arabzadeh på Upper House.

Juryn på plats som utser den bästa varianten av det vinnande receptet består av den flerfaldiga nobelkocken Anton Johansson, Krister Dahl executive chef på Upper House, Ahlbin Gustafsson, chefredaktör Lysekilsposten, receptförfattaren själv samt representanter från Båtmässan och Navigare Yachting.