24 januari, 2017

XO Boats officiella mediabåtar i America’s Cup

Finska XO Boats har utsetts till Officiell Media Båt för 35:e America’s Cup av America’s Cup Event Authority (ACEA) som ansvarar för att organiserandet av 35:e America’s Cup. Tävlingen äger rum mellan 26 maj och 27 juni 2017 i Bermuda.

ACEA kommer att använda fyra kabinbåtar av modellen XO 270 som endast kommer att användas av internationella media under den välkända tävlingen om den äldsta trofén inom internationell sport. Dessutom kommer XO DFNDR att användas av tävlingschefen i anslutning till tävlingarna och en XO 360 samt en XO Cruiser kommer att användas till transport av VIP-gäster under ACEA.

Den 35:e upplagan av America’s Cup kommer att äga rum i Great Sound-viken i Bermuda 2017. Förberedelserna inför evenemanget är i full gång.

– Vi är hedrade över att ha fått möjligheten att samarbeta med America’s Cup och ACEA vid världens tuffaste kappseglingstävling, säger Dan Colliander, VD för XO Boats.

– Tävlingen om den äldsta trofén inom internationell sport är ikonisk, fängslande och innovativ, på samma sätt som våra båtägare upplever båtar från XO Boat.

Dan Barnett, Chief Commercial Officer för America’s Cup, tillägger:

– Vi är väldigt glada över att kunna tillkännage vårt samarbete med XO Boats, ett företag som kommer att spela en avgörande roll under 35:e America’s Cup.

– America’s Cup är stolta över sitt rykte om ständig innovation och banbrytande design av världsklass och vi känner att dessa värden också värnas av XO Boats som införlivar dem i själen på de båtar de tillverkar. Vi är övertygade om att representanter för internationella media som bevakar tävlingen under maj och juni 2017, kommer att förundras över designen och prestationen i båtarna, vilket kommer att göra deras vistelse i Bermuda ännu mer minnesvärd.