Sveriges snabbaste båt till Allt för sjön

Båten Modern Betong har en toppfart på 105 knop (nära 200 km/h) och är Sveriges snabbaste. Den finns på plats på Allt för sjön 3–12 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Många har kanske sett båten svischa förbi alla andra i starten av Poker Run, som är ett event med några av Sveriges häftigaste båtar. De startar inne i centrala Stockholm för att sedan göra ett antal stopp under dagen där de får ett spelkort på varje ställe. När de kommer till slutdestinationen lämnas korten in i ett kuvert och de fem bästa händerna får göra upp i poker på kvällen.

– Vi har aldrig varit en av de fem som får vara med och spela poker. Vi är mest med för att det är kul att se andra båtar och den trevliga stämningen, säger Carl-Fredrik Söderberg som har båten Modern Betong.

Vad är det bästa med att se de andra båtarna?

– Det är intressant att se när alla båtar pressas till sitt max och hur de beter sig i olika vattenförhållanden. Vår båt går upp till 105 knop och det är Sveriges snabbaste. Vi har åkt i 102 knop med sex personer i båten, säger Carl-Fredrik Söderberg.

På Allt för sjön får besökarna möjligheten att se denna värstingbåt på nära håll. Även brottningsprofilen Frank Anderssons båt som han använder i Poker Run kommer att finnas på plats.

www.alltforsjon.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*