3 februari, 2017

Båtmässan 2017 helt fullbokad – Princess 49 största motorbåten

Imorgon öppnar Båtmässan för 58:e gången i Svenska Mässan regi i Göteborg, men redan idag fredag den 3 februari smygöppnar vi för press och speciellt inbjudna. Båtmässan är denna gång helt fullbokad. På årets mässa visas båtar av alla storlekar och slag. Ett 30-tal världs- och Skandinavienpremiärer finns på plats. Nya varumärken för den svenska marknaden lanseras och mässan fylls av föredrag och massor av aktiviteter.

Båtmässan 2017 har lockat 290 utställare och den totala ytan är över 30 000 kvadratmeter. Mässhallarna är fyllda med allt vad som båtlivet kan erbjuda.  Mässans utställare fortsätter att lansera båtnyheter. Ett 15-tal världspremiärer och lika många Skandinavienpremiärer finns i mässhallarna. Mässan största båtar är en Princess 49 (motorbåt) och en More 55 (segelbåt).

Partner till Båtmässan är i år för andra året Atlantica Båtförsäkringar som funnits på marknaden i över 100 år. I sin monter i E-hallen visar de upp två av mässans mest spektakulära båtar, dels en VKV Speedcruiser, dels en Jaktkanot med namnet Chapman. Samarbetet med Audi Göteborg fortsätter och speciella insatser görs för att lyfta det trailerbara båtlivet.

Kabyssduellen 5 februari kl 10.30
Paella blev det vinnande receptet inför Kabyssduellen på Båtmässan. Den heta sommarrätten med ursprung i Spanien utgör slagfältet när två stjärnkockar, Viktor Arabzadeh från Upper House och Magnus Lindström från Swedish Taste, drabbar samman i var sitt båtkök för att premiera bra mat på sjön. Kabyssduellen arrangeras av Båtmässan tillsammans med Navigare Yachting. Första pris är en veckas segling på en av Navigare Yachtings båtar i Medelhavet under 2017.

Måns Zelmerlöw gästar Båtmässan
Måns har semesterseglat runt om i världen med Navigare Yachting. Nu gästar han Båtmässan den 5 februari kl 12.00 och berättar om sina reseupplevelser. Måns finns i Navigare Yachtings monter C02:21, där han svarar på frågor om segling och båtlivet, direkt efter sitt framträdande på stora scenen.

Scenprogrammet
Båtmässans scenprogram bjuder dagligen på spännande föredrag med kända och okända profiler om allt från havskappsegling till sportfiske. På scenen samsas seglarprofiler som Dee Caffari med sportfiskespecialisterna, långseglaren Sven Yrvind med extremfiskaren Markus Lundgren, fiskeäventyraren Martin Falklind med seglare som siktar mot kommande OS. Det blir också besök av OS-guldmedaljören Mats Salminen och seglarnestorn Pelle Pettersson. Tävlingen Årets Segelbåt avgörs också på Båtmässan lördagen den 11 februari kl 16.30.
Lyssna också till spännande föredrag om seglingsresor till Kanarieöarnas övärld eller till Västindien. Och på vad Vänern och Skottlands kust har att erbjuda. Och mycket mer.