3 februari, 2017

Båtmässan: Grandezza 28 OC – populär sportscruiser förnyas

Nya Grandezza 28 OC baserar sig på den populära 27 OC som har varit den mest sålda Grandezza modellen i serien. Den nya modellen har en längre badbrygga, integrerad soldäck i akter med svängbartryggstöd, eleganta tvåfärgade dynor och stora skrovfönster för maximalt ljusinsläpp.

Förarplatsen är ergonomiskt planerade. Det vinklade fotstödet vid styrkonsolen ökar bekvämligheten ytterligare och förarsätet för två personer är utrustad med avståndsjustering. Alla brytare och mätare är välplacerade. De mörka sidorutorna och den mörkgråa instrumentpanelen motverkar effektivt ljusreflektioner. Båten kan väljas med olika motoralternativ diesel eller bensin inombordare 260-350 hk.

Sittbrunnen är öppen, ljus och inbjudande med ordentlig ståhöjd. Den rymliga och bekväma sittbrunnen bjuder på sittplatser för åtta personer. Akterbänken är ytterst praktisk eftersom man genom att svänga ryggstödet kan forma ett stort soldäck, som är utrustad även med fyra rostfria mugghållare. Under soldäcket finns ett rymligt förvaringsutrymme för fendrar och förtöjningsutrustning, vars andvändning är ännu enklare tack vare den stora badbryggan. Taket och den stora glidande tackluckan samt det lätthanterade kapellet ger stor flexibilitet i alla väder, både i hamn och ute till havs.

Pentryt är på ergonomisk höjd och har en utfällbar stor arbetsyta. Färgen på ytan är nu svart och ovanför diskhon finns ett praktiskt lock som är tillverkad av samma material som arbetsytan. Som standardutrustning finns en keramisk spis (dieseldriven), en integrerad diskho, kylskåp och gott om förvaringsutrymmen för matporslin.

Kabinen är skräddarsydd för avkoppling och vila. Tack vare den öppna planlösningen och de stora skrovfönstren med luftventiler är interiören ljus och fungerande. Fasta dubbelsängar gör att övernattningar är enkla att ordna och kräver inga extra arrangemang. Med hjälp av den integrerade tilläggsdynan kan man förvandla fören till en sovplats för tre, vilket är idealiskt för familjebruk. Kojplatser till fyra personer, två bekväma soffor samt separat toalettenhet gör båten perfekt även för längre båtresor.

Färgerna, mönstren och materialen i inredningen är i harmonisk stil och representerar de senaste internationella trenderna. De stiliga tvåfärgade inredningstextilerna är tillverkade i högklassigt Silvertex TM-tyg. Också armaturer, beslag, handtag och övriga detaljer är noggrant utvalda och testade. Den vackra formgivningen, de praktiska planlösningarna, motoralternativen med hög prestanda och den robusta och ekonomiska skrovkonstruktionen gör båten till en säker och representativ partner till havs.

Grandezza 28 OC kommer att ställas ut på båtmässor runtom i Norden och Europa under våren 2017. Se mer information http://grandezza.fi/sv/events/