6 februari, 2017

Ny GPS-tracker från redKnows visas på Båtmässan

Axtech har lanserat en ny smart GPS-tracker, redKnows Plus, som visas på Båtmässan i Göteborg 4–12 februari.

Axtech, som utvecklat och sålt GPS-baserade produkter och tjänster i mer än tio år, har lanserat en tracker som är uppkopplad i realtid så att ägaren alltid har koll på var båten eller fordonet befinner sig.

GPS-trackerns status och aktuella position uppdateras automatiskt var 10:e minut och ägaren har koll på sin redKnows Plus via en app där man även larmar och av på sin enhet. I appen ser man bl.a. vilka larm som är aktiva, vilken spänning det externa batteriet har och om enheten är online.

RedKnows Plus fungerar som ett effektivt stöldskydd eftersom det skickar larm till upp till tre mobiler om det flyttas eller om vibrationslarmet triggas. Ägaren får även larm om spänningsnivå i batteri sjunker eller om batteri kopplas bort. Ett årsabonnemang på 540 kr täcker alla driftskostnader för larmet inklusive GPRS- och SMS-trafik över hela Europa. Pris för redKnows Plus 2 250 kr.

Eftersom många försäkringsbolag ger självriskreducering och även rabatt på premien för båtägare som har en redKnows installerad återbetalar sig larmet snabbt.

www.redknows.se