7 februari, 2017

App för Mercury ger besked om alla motorns data

Mercury Marines app VesselView Mobile finns nu att ladda hem gratis från App Store och Google Play inom EU. Appen finns till mobila enheter med iOS och Android, inklusive smartphones och surfplattor. Den ger användarna direkt åtkomst till sin båts digitala SmartCraft-data direkt i handen.

Produkten belönades nyligen med en prestigefylld IBEX-utmärkelse. VesselView Mobile-enheten finns att köpa hos Mercury-återförsäljare. Produkten är kompatibel med alla Mercury-motorer med SmartCraft-kapacitet på 40 hk och mer från och med årsmodell 2003. En enhet klarar av installationer med en till fyra motorer.

Pressmeddelande:

SmartCraft är en helintegrerad programsvit med digitala teknologier, inklusive marina mätare, sensorer, fartygssystem och datorstyrda funktioner, som ger användarna större kontroll över sin båts framdrivning och elsystem. Nu kan användarna tack vare Mercury Marines VesselView Mobile se sina SmartCraft-motordata direkt på skärmen på sin mobila enhet. Appen innefattar också nya användbara funktioner som till exempel bränsleinformation, underhållspåminnelser, kartläggning, prestandasammanställning samt felkodsanalys.

VesselView Mobile gör det enklare, säkrare och mer njutbart att förbereda och spendera en dag ute på vattnet, genom att användaren kan utföra följande och andra funktioner med sin mobila enhet:

  • Ansluta till SmartCraft-datanätverket i sin båt med sin mobila iOS- eller Androidenhet via BLE (Bluetooth Low Energy 4.0)
  • Se SmartCraft-motorvärden som till exempel motortimmar, bränsleförbrukning, vattentemperatur, batterispänning, varvtal m.m.
  • Få information om felkodsanalys, för att veta och förstå om felet är något som kan åtgärdas vid återkomst till hamnen, eller om det är mer brådskande.
  • Bränslehantering ger korrekt information om bränsleförbrukning och återstående bränslemängd, samt visar tid och distans till tom tank när användaren matar in tankad bränslemängd via appen.
  • Hitta din närmsta Mercury Marine-återförsäljare
  • Få information om intressepunkter i dina farvatten, t.ex. tankställen, restauranger och annat
  • Spela in en sekvens på vattnet för framtida minnen
  • Kom åt checklistor kopplade till ägarens livsstil i båten
  • Få underhållspåminnelser och hämta information från underhållshistoriken.

Mercury Marines VesselView Mobile-app, som inledningsvis endast släpps på engelska, ger också användarna ett webbaserat konto som ger dem och deras återförsäljare en ännu djupare koppling till sin båt. Under första kvartalet 2017 kommer en uppdatering av appen som har stöd för flera språk och metrisk mätenhet.

Länk till VesselView Mobile-video: https://youtu.be/RkHadq7l3sg