9 februari, 2017

Buster laddar om S-modellen för fiskare

Buster S förnyades helt inför säsongen 2017. Nu förbättrar den finska båtbyggaren denna modell med ett fiskeutrustningspaket, som gör att Buster S kan förvandlas till en fiskebåt med olika moduler efter behov.

– Buster S kompletterad med fiskeutrustningspaketet är en utmärkt båt speciellt för spinnfiske och vertikalt jiggfiske i skyddade farvatten, berättar fiskeguiden Jani Ollikainen som deltagit utvecklingen av utrustningspaketet.

Till Buster S fiskeutrustningspaketet hör en spölåda, en kastplattform med en fiskestol samt en ställning för en frontmotor. Till Buster S som har handstyrning får man dessutom en mätarställning för motorn som monteras på spölådans sida.

Man kan till exempel utrusta båten med enbart spölådan. Samma utrusning passar förutom för båten med handstyrning också sido- och mittpulpetversionerna av Buster S. Utrustningen kan också lösgöras om båtens användningsändamål ändras.

Nya Buster S fiskeutrustning visas på Vene 17 Båtmässan i Helsingfors, som öppnar lördag 11 februari.

En av de fördelar som Jani Ollikainen framhåller är en rymligare och praktisk spölåda

– Den rymliga och praktiska spölådan är verkligen bra. Till exempel är gäddfiskarnas vanligaste spö 8,5 fot och det ryms lätt 5–6 set av dem inklusive rulle i lådan. Under fisket kan man enkelt placera spöna i rad på kastplattformen, berättar Jani Ollikainen.

På kastplattformen har fiskaren gott om plats på en förhöjd durkyta, som förbättrar sikten och underlättar spinnfisket. Under plattformen finns stuvutrymme för utfärdstillbehör och fiskeutrustning, varvid prylarna lätt kan stuvas undan fiskarna. Stuvutrymmena är tillgängliga via två stora luckor som finns i bakkanten av kastplattformen.

I kastplattformen främre del finns förutom förlådan, som hör till Buster S grundutrustning, ett avskilt utrymme för till exempel ankare och fendrar. Till kastplattformen hör en löstagbar fiskestol.

Buster S väger endast 260 kg. Den kan därmed lätt transporteras på en obromsad trailer bakom en personbil. Bäst fungerar båten med Yamahas nya 25 eller 20 hk motorer.

Buster S kommer i tre versioner: S som styrs med kult från aktertoften, S1 med sidopulpet och Scc med mittpulpet.

Fiskeutrustningspaketet kan installeras efteråt i alla Buster S-versioner av årsmodell 2017.

Rekommenderade priser (inkl. moms) i Finland:

Spölåda (5–6 st 8,5 fots spön) 590 € + monteringskostnader

Kastplattform och löstagbar fiskestol 895 € + monteringskostnader

Ställning för frontmotor 130 € + monteringskostnader

Mätarställning för motorns LAN-mätare 65 € + monteringskostnader

 

Fakta Buster S 2017

Längd:         4,43 m

Bredd:         1,81 m

Personer:    4

Motor:         20–30 hk

www.buster.fi