13 februari, 2017

Klara Wester och Rebecca Netzler blir årets unga seglare

För sjunde året i rad har utmärkelsen ”Årets unga seglare” delats ut av Stenungsbaden och Göteborgs Kungliga Segelsällskap. Priset har som syfte att lyfta en ung och lovande svensk elitseglarsatsning.

 

När priset instiftades var det med avsikt att varje år utse en ung och lovande elitseglarsatsning. Men utmärkelsen har även ett mer långtgående syfte – att sporra unga seglare som har OS i Tokyo 2020 i sikte. Utmärkelsen Årets Unga Seglare ska tilldelas en utpräglad elitseglarsatsning till deltagare under 22 år. Pristagaren är antingen landslagsseglare, eller aspirerar på en landslagsplats och ska befinna sig i en elitsatsning med fokus på nästkommande olympiska spel. De utvalda pristagarna ska dessutom vara goda kamrater och fullvärdiga representanter för seglarväsendet.

I år är det 49er FX-seglarna Klara Wester och Rebecca Netzler som tilldelas den fina utmärkelsen.
Motivering:
Med energi, glädje och målmedvetenhet har Klara Wester och Rebecca Netzler inlett en seglingssatsning med siktet att etablera sig i världstoppen. En fantastisk träningsflit och skarpa analyser ledde till mycket bra utveckling under 2016 då de lyckades vinna ett silver på JVM. Vi ser fram emot att följa dessa talangfulla och positiva tjejer i deras satsning framöver, säger Daniel Birgmark, sportchef/huvudtränare på Göteborgs Kungliga Segelsällskap.

Vinnarna av Årets Unga Seglare får 10 000 kr att lägga på sin elitsatsning och ett spapaket för två personer. Juryn består av Klubbdirektör och Sportchef/huvudtränare på GKSS samt vd och marknadschef på Stenungsbaden.

– Vi vill gärna vara med och stötta utvecklingen av seglingssporten bland unga lovande talanger i landet. Den satsning de gör inför OS är inspirerande, och Klaras och Rebeccas hårda arbete gör dem till utmärkta förebilder för andra i sporten, säger Patric E Österström, vd på Stenungsbaden.

Priset Årets Unga Seglare delades ut 9 på Båtmässan av representanter från Stenungsbaden och GKSS.