Optimism i båtbranschen efter båtmässan i Göteborg

När Båtmässan i Göteborg stängde på söndagskvällen var det efter en vecka där massor av affärer gjorts. På många av båtarna i mässhallarna satt skylten ”Köpt” och Båtmässans utställare åker hem med en god magkänsla.

Göteborg 2017.02.04.
Båtmässan 2017
(Personerna som syns har godkänt att de är med på bild).
Foto: Niklas Maupoix
Just Rivista AB

Pressmeddelande:

– Som ansvarig för Båtmässan 2017 gläds jag givetvis över att våra utställare gör affärer och att det kom fler besökare till årets mässa, säger Bengt Wallin, affärsansvarig för Båtmässan.
– Det gläder mig också att Båtmässan även i år lockar barn och ungdomar. Nästan tio procent av mässans besökare var under 17 år. Det känns bra i en tid när vi ofta möts av nyheter om att vi vistas inomhus för mycket. Kan vi som arrangerar Båtmässan vara en del i att vi alla tillbringar mer tid utomhus och helst då ägnar oss åt vattenaktiviteter, så har vi tagit steg i att uppfylla visionen vi har för Båtmässan, säger Bengt.

Så här tyckte några av utställarna:

Filip Sjöstrand, Nextline Marin (förstagångsutställare):
“Mina förhoppningar var att sälja två-tre båtar. När mässan stängde hade sju köpt båt och jag åker hem till Tingsryd med ytterligare en sex-sju personer som är väldigt intresserade av att bli ägare till en Nextline-båt”.

Kalle Nordström, Sjösportskolan
“Vi är glada att Båtmässan satsat stort på segling som tema på scenen vilket gjort att vi fått tillfälle att prata om våra äventyrsseglingar där. Vi har märkt att många som lyssnat på våra föredrag kommit och pratat vidare i vår monter. Satsningen att vara aktiv på scenen tror vi kommer ge resultat även i försäljningar”.

Håkan Steen på SeaSea Båttillbehör
“Vi är jättenöjda med årets deltagande samt försäljningen av tillbehör i vår monter. Vi har också glada över att vår prova-på-pool har varit ett uppskattat inslag bland besökarna. Många har testat våra produkter i poolen och sen kommit till vår monter och köpt dessa”.

Kalla fakta Båtmässan 2017:
Antal utställare: 292 st (2016: 308 st)
Antal flytetyg: ca 452 st (2016: ca 475 st)
Antal besökare: 64 857 personer preliminärt (2016: 64 298 personer)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*