15 februari, 2017

Lätt och snabb Humminbird CHIRP radar

Humminbirds nya kompakta CHIRP radar är nästa generation radar med CHIRP pulskomprimeringsteknik. Den levererar överlägsna radarbilder på både långa och korta avstånd och har hög energieffektivitet som ger säkra strålningsnivåer samt lägre strömförbrukning.

Tack vare den nya solid-state-teknologin startar radarn på några få sekunder utan att behöva vänta på lång uppvärmning. Den har lägre vikt och väger 50% mindre än Humminbirds tidigare 4kW radar.

CHIRP radarn har en mycket bra målseparationsteknik och visar mål som båtar, landmärken, klippor, skär, bojar och väderceller med oöverträffad upplösning och separationskvalitet.  Den har utmärkt detektion på korta avstånd och förbättrad detaljåtergivning av målet med ett minsta avstånd på 6m. CHIRP pulskompression säkerställer att mer energi når varje mål vilket ger överlägsen bildvisning på långa avstånd. Den identifierar små svaga mål, även när de befinner sig nära starka ekon.

Humminbird CHIRP radar är kompatibla med Humminbird HELIX G2N, ONIX och SOLIX. Pris 25 395 kr.

Bilden: Humminbird CHIRP radar och SOLIX 15

www.comstedt.se